Hlavní obsah

Nic nepovím, vzkázala skrz dveře útočnice s kyselinou

– Plzeň
Novinky, Patrik Biskup

„Ta neotevře. Nedozvonili se na ni ani policajti,“ upozornila reportéra Práva před panelovým domem ve Stodu na jižním Plzeňsku starší žena. Právě tady je trvale přihlášena k pobytu Anna K., která o víkendu v plzeňském nočním podniku poleptala kyselinou tři lidi.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči dekontaminují prostor před klubem, v němž došlo k útoku Video: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

Na zvonku její jméno chybí. „Bydlí ve čtvrtém patře napravo od výtahu,“ prohodil ochotně mladší muž, který právě vyšel z domu.

Po zaklepání na dveře začali v bytě štěkat psi. Vzápětí se ozval ženský hlas s ruským přízvukem: „Kdo je to? Co si přejete?“ Když žena zjistila, že se o ni v souvislosti se sobotním incidentem zajímá novinář, reagovala okamžitě: „Nic nepovím.“ Odmítla otevřít i dveře.

Proč se nechce bavit o tom, co se tehdy v klubu odehrálo, nijak nevysvětlila. „Jak jste mě vůbec našel?“ ptala se po chvilce a znovu přitom upozornila, že žádný rozhovor dávat nebude. „Jděte pryč, ode mě se nic nedozvíte,“ vzkázala skrz dveře a už na žádnou další otázku nereagovala.

Netušili, že to udělala ona

Nikdo z oslovených nájemníků neměl ani ponětí, že za sobotním útokem kyselinou stojí jejich sousedka. „To jako vážně?“ neskrýval údiv majitel vedlejšího bytu. Podle něj jde o ženu původem z Ukrajiny. „Bydlí tady asi pět let. Žije sama, v bytě má dva psy. V podstatě se ani nevídáme. Domů přijde nad ránem a přes den vyspává,“ dodal muž kolem šedesátky.

Že je útočnice s kyselinou spojena s městem, netušil ani starosta Stodu Jiří Vlk. „Někde jsem četl titulek, že se něco takového o víkendu v Plzni odehrálo. Že ta žena bydlí tady, slyším od vás poprvé. To jméno mi nic neříká, vůbec ji neznám,“ reagoval Vlk.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V baru na Americké třídě v Plzni zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

Pětačtyřicetiletou pracovnici nočního klubu policisté obvinili z trestného činu s neobvyklou právní kvalifikací – těžkého ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Tento paragraf se používá v případech, kdy jednal například ve strachu či leknutí nebo zmatku. Z textu obvinění, které Právo získalo, vyplývá, že motivem činu byl strach.

Napadli muže

Obviněná žena se jako barmanka přichomýtla k potyčce, při které dva muži a jedna žena brutálně napadli 47letého Jána N. Nejprve se útočníky snažila slovně vykázat z klubu, na což nereagovali a muže dále bili až do chvíle, kdy zůstal zakrvácený ležet na zemi v bezvědomí. Pak chtěli z klubu odejít.

„Nato obviněná ze strachu, že se útočníci vrátí a budou v napadení Jána N. pokračovat, vzala nádobu s čističem odpadu obsahující 96 procent kyseliny sírové, se kterou pak proti trojici máchala rukou tak, že došlo k jejich poleptání,“ píše se v obvinění.

Podle závěru kriminalistů žena jednala v afektu a silném rozrušení. „Hrozí jí až šest let vězení. Vyšetřována bude dál na svobodě,“ sdělila policistka Veronika Hokrová.

Poleptaní muži skončili v plzeňské fakultní nemocnici, chemikálií byli zasaženi na 15 procentech těla. Hůře je na tom žena, která skončila na popáleninovém centru v pražských Vinohradech. Teď je také nejspíš čeká obvinění za napadení Jána N.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám