Hlavní obsah

Nepozorný řidič způsobil výbuch při tankování plynu do auta

Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbeznice
Aktualizováno

S popáleným obličejem skončil ve čtvrtek ráno v nemocnici muž, který způsobil při tankování LPG na čerpací stanici v Líbeznicích na Mělnicku výbuch plynu. Podle hasičů explozi způsobila mužova nedbalost.

Článek

Případ se stal před sedmou hodinou ráno. Při přečerpávání LPG do nákladního automobilu Iveco uniklo malé množství, které pak vybuchlo. Muž, který do vozidla plyn tankoval, utrpěl popáleniny v obličeji. Letěl pro něj vrtulník, který nakonec nebyl potřeba.

„Na popáleninové centrum do pražské nemocnice na Vinohradech byl převezen sanitkou. Další dva lehce zranění nechali záchranáři po ošetření na místě,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková. Další dva lehce zraněné ošetřili záchranáři na místě.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů z Mělníka, Neratovic a Mladé Boleslavi. "Když přijeli hasiči na místo, stojan čerpací stanice již nehořel, jen se z něj valil hustý dým. Stojan byl ožehnutý," uvedla mluvčí hasičů Lenka Kostková. Hasiči uzavřeli tlakové nádrže plynu. Při měření plynu v okolí žádný únik nezjistili.

Podle hasičů a policie jsou tři možnosti, proč mohlo k výbuchu LPG dojít. „Mohla to být nepozornost při obsluze, což by se mohlo prokázat pomocí kamer. Druhá možnost je statická elektřina,“ uvedla dvě z verzí mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Mluvčí policie pro Prahu-venkov Štěpánka Zatloukalová doplnila další možnost. „Také to mohla být technická závada na stojanu a tankovací pistoli, nebo u nádrže auta,“ řekla Právu Zatloukalová. Vyšetřovatelé proto z poškozeného stojanu odmontovali příslušné součásti a nechávají je posoudit odborníky.

Policie také prověřuje, zda došlo k závadě na čerpací pistoli nebo autě, do kterého bylo čerpáno. Údajně šlo o vozidlo na opravu asfaltových povrchů.

Reklama

Výběr článků

Načítám