Hlavní obsah

Neopětovala jeho city. Tak ji fackoval, kopal do hlavy a naboural se do jejího profilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

Násilím řešil muž (29) z Hranic na Přerovsku komplex z toho, že jeho o čtyři roky mladší kamarádka neopětuje jeho lásku. Ženu opakovaně napadl, kopl do hlavy a fackoval. Naboural se také do jejího profilu na sociálních sítích. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání několika trestných činů.

Foto: Envato Elements

Policie řeší ročně 8,5 tisíc případů, které mají znaky domácího násilí.

Článek

„Všech trestných činů se dopustil vůči své kamarádce, která neopětovala jeho city. Již v květnu letošního roku ženu fyzicky napadl na ulici Struhlovsko. Nejprve ji shodil na zem, kde ji třikrát kopl do hlavy,“ sdělila v pátek Novinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Další obdobný útok se stal podle ní i v červnu, kdy po slovní rozepři obviněný opět fyzicky na poškozenou zaútočil.

„Tentokrát ženu zfackoval a kopl ji do hlavy. Napadená naštěstí utrpěla pouze drobné oděrky, které ji neomezily v běžném způsobu života, a lékařské vyšetření proto nevyhledala,“ uvedla mluvčí.

V srpnu se muži podařilo nezjištěným způsobem získat přihlašovací údaje k profilu poškozené, které má na sociálních sítích, a jejím jménem a bez jejího vědomí odeslal několik zpráv na druhý profil poškozené, který měla na síti zřízený.

„Navíc si neoprávněně opatřil dvě její intimní fotografie, které měla na svém profilu uložené a poslal je bez jejího souhlasu svému známému,“ konstatovala Zajícová.

Kriminalisté obvinili muže ze spáchání trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a porušení tajemství listin a jiných dokumentů uschovávaných v soukromí.

„Tohoto jednání se obviněný dopustil i přesto, že byl v minulosti pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že za nově stíhané skutky hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody.

Muž pobodal v Plzni partnerku. Ta v nemocnici zemřela

Krimi

Násilník zaútočil v hotelu v Ostravě na dva muže a ženu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám