Hlavní obsah

Nenapravitelné seniorce s lupem na kolečkách hrozí vazba

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

V Českých Budějovicích obvinili seniorku z několika krádeží v obchodech. Podezřelá má podle policie již záznam v rejstříku trestů a byla zadržena v podmínce. Policisté pro ni navrhli vazbu, o které rozhodne soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

O případu informoval v neděli mluvčí policie Jiří Matzner, který uvedl, že podezřelá seniorka s nákupní taškou na kolečkách byla postrachem budějovických prodejen. Její věk neupřesnil, ale napsal, že se jedná o bezmála 70letou ženu.

„Od března v prodejnách na Lidické třídě, Lannově třídě či v ulici J. Opletala měla v několika případech odcizit různé zboží z regálů. Jednou z kořistí byl například plastový podnos,“ sdělil mluvčí s tím, že zboží měla žena ukrývat v pojízdné tašce, se kterou procházela nepozorovaně kolem pokladen bez placení.

Zloděj se zbožím za 30 tisíc prošel prodavačce za zády. Kameře neunikl

Krimi

„Během několika dnů způsobila škodu kolem 7 000 korun. Policisté zjistili, že zadržená žena byla za podobný skutek již v nedávné minulosti odsouzena k podmíněnému trestu,“ upřesnil Matzner.

Vzhledem k vyšší sazbě u některých trestných činů zavedené při nouzovém stavu, který v Česku platí kvůli pandemii koronaviru, hrozí obviněné až osmileté vězení. Policie rovněž navrhla její vzetí do vazby, o čemž rozhodne soud.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám