Hlavní obsah

Středočeský gang zlodějů neexistuje, tvrdí policie. O podezřelých z února ale mlčí

Středočeská policie, která se už více než půl roku zabývá vloupáními do domů kolem Prahy, už případ nevyšetřuje jako sériové krádeže. Jednotlivé činy spolu údajně nesouvisejí a vyšetřování vede jednotlivě. Kolik je však zadržených a obviněných, není jasné.

Podezřelí z vloupání do domů u PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Na vývoj ve sledovaném případu ve čtvrtek upozornil server iRozhlas. Policejní mluvčí Vlasta Suchánková mu řekla, že kriminalisté dle dosavadního vyšetřování přišli na to, že případy spolu nesouvisejí. „Podle dosavadního šetření nebyly zadokumentovány žádné skutečnosti o procesní spojitosti případů, proto nelze již o jakékoliv sérii hovořit,“ sdělila serveru.

Policie zadržela několik lidí podezřelých z vloupání v okolí Prahy

Krimi

Spekulace o sériových zlodějích se objevila již na přelomu roku poté, co se na veřejnost dostaly informace o vykradených domech na Praze východ a jih. Do konce roku to bylo asi 120 domů, od začátku roku do února pak dalších 185 vloupání. Nebylo však jasné, kolik z nich má na svědomí nějaký organizovaný gang a kolik jiní zloději.

Policie vyšetřuje vloupání v Choceradech.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Ředitel středočeské policie Václav Kučera v únoru mluvil o několika podezřelých z vloupání. Ještě na konci března policisté Novinkám sdělili, že nechtějí zveřejňovat další informace k těmto podezřelým s tím, že probíhá prověřování a z taktických důvodů nelze říci více.

Novinky se chtěly Suchánkové ve čtvrtek zeptat, jak prověřování podezřelých osob dopadlo, nepodařilo se s ní ale spojit. Rozhlas uvádí, že státní zastupitelství řešilo některé případy z Prahy-západ. Usvědčen však dosud nikdo nebyl.

Gang zlodějů dál straší obce za Prahou, vznikla petice

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám