Hlavní obsah

Násilník přepadl ženu, která šla v Jablonci z oslavy. Její křik zalarmoval kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Dva muži na Jablonecku stíhali a nakonec zadrželi recidivistu, který krátce před tím přepadl 41letou ženu vracející se v časných ranních hodinách z oslavy v Jablonci na Nisou. Na pomoc vyrazili, když uslyšeli její volání. Jeden pěšky, druhý autem.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Pachatel s kapucí na hlavě si ženu podle vyšetřovatelů dopředu vyhlédl a pronásledoval ji. Ačkoliv přidala do kroku, muž jí byl pořád v patách jako stín. Mluvil na ni a divoce gestikuloval.

„Ačkoliv se žena snažila na něj nereflektovat a odmítavě mu sdělovala, že se s ním nechce bavit, nedal se jejím odporem odradit. Naopak, o to více stupňoval svou urputnost a neodradily jej ani ženiny slzy,“ popsala ve středu mluvčí policie Adéla Fialová.

Vytáhla nůž na vozíčkářku, u soudu dostala 4,5 roku

Krimi

Když žena ještě zrychlila, útočník ji pevně chytil, překryl jí ústa a odtáhl ji do prostoru zastávky. „Vyděšená žena se ještě z posledních sil snažila bojovat, ale pevné sevření útočníka bylo silnější. Sdělila mu, ať si vezme, co chce, ale aby ji nechal být. A tak to i proběhlo,“ doplnila policejní mluvčí.

I navzdory šoku se ženě podařilo několikrát zakřičet o pomoc, na což zareagovali dva muži, jimž se podezřelého podařilo dostihnout. Jeden ho pronásledoval pěšky, druhý autem.

Policie dopadla lupiče z pražského hotelu. Pomohly stopy DNA

Krimi

Během vyšetřování případu se ukázalo, že 24letý útočník toho má na svědomí mnohem víc.

„Kriminalisté zjistili, že před samotným činem loupeže se ještě stihl vloupat do jednoho z hotelů, kde svým jednáním způsobil škodu za více než 30 tisíc korun. Důkazy, které kriminalisté za poměrně krátký čas nashromáždili, stačily na to, aby mu vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání zločinu loupeže, přečinů krádeže a poškození cizí věci. Soud následně akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila Fialová.

V případě odsouzení hrozí útočníkovi trest až 10 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám