Hlavní obsah

Napadají školačku, burcovala žena strážníky. Kamarádi jen pomáhali opilé spolužačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnské strážníky zalarmovala ve středu večer řidička projíždějící brněnskou Svatoplukovou ulicí. Všimla si totiž skupinky do sebe zaklesnutých lidí a měla dojem, že útočí na mladou dívku. Strážníci vyrazili do akce a skutečně našli třináctiletou slečnu a čtyři stejně staré hochy. Jak ale vyšlo najevo, chlapci se chovali jako gentlemani a pomáhali své silně opilé spolužačce.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno

Článek

„Strážníci našli slečnu a čtyři chlapce nedaleko židenických kasáren. Zalykala se slzami a strážníkům jen nesouvisle odpovídala na otázky. Velmi slušně se chovající mladíci vysvětlili, že je to jejich spolužačka a potkali ji očividně silně opilou. Podpírali ji proto na cestě domů, což slečna potvrdila,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Dívka se přiznala, že vypila poměrně hodně vodky, ačkoliv přesné množství neuměla odhadnout.

„Strážníkům nadýchala přes 1,6 promile. Požádali proto o příjezd zdravotníky. V mezičase se hlídce svěřila s problémy, které v danou chvíli neuměla řešit jinak než alkoholem. Záchranáři školačku po ošetření odvezli do Dětské nemocnice,“ dodal mluvčí s tím, že případ už si převzali policisté a sociální pracovníci.

Děti popíjely alkohol na sídlišti v Olomouci. O dvě se museli postarat záchranáři

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám