Hlavní obsah

Namol opilý kamioňák kličkoval po dálnici D5. Soud ho poslal do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V krvi měl přes čtyři promile alkoholu, kvůli čemuž 44letý řidič kamionu kličkoval po dálnici D5. Ohrozil desítky řidičů. Policie ho obvinila z obecného ohrožení a soud ho poslal do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič vyrazil na dálnici D5 v neděli odpoledne. Jel od 46. km až na 35. km dálnice D5 ve směru od Plzně na Prahu. Přejížděl z pruhu do pruhu a bránil tak v jízdě dalším řidičům, které ohrožoval. Někteří museli zpomalit a báli se ho předjet.

„Nakonec šofér tahače s návěsem na 35. km dálnice D5 po přejetí z levého pruhu do pravého narazil do svodidel, poté pokračoval v jízdě dál a zastavil se až po nárazu do dopravního značení – směrového sloupku,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová.

Když na místo přijely hlídky, zjistily, že muž je namol opilý. Podle policie naměřily 4,3 promile alkoholu v dechu. Kriminalistka proto muže obvinila z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osm let vězení. Soud ho následně poslal do vazby.

Namol opilá řidička jela cikcak Jabloncem. Ze dveří jí málem vypadl kojenec

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám