Hlavní obsah

Namol opilá řidička jela cikcak Jabloncem. Ze dveří jí málem vypadl kojenec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Na krajně nebezpečnou řidičku narazili policisté v Jablonci nad Nisou, kde kličkovala po silnici, až se jí museli vyhýbat na poslední chvíli další šoféři. Navíc se ukázalo, že měla na místě spolujezdce nepřipevněnou autosedačku a v ní kojence. Když ji policie zastavila, při otevření dveří dítě málem vypadlo na zem. Žena nadýchala přes dvě promile.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal minulý týden v pátek kolem 21:00 v jablonecké ulici Československé armády, kudy jela 33letá řidička auta značky Peugeot. Hlídku policie zaujala nezvyklým způsobem jízdy.

„Podezřelá nepřirozeně při jízdě ve svém jízdním pruhu přejížděla z jedné strany na druhou, přičemž se jí vyhýbala i některá protijedoucí vozidla,“ informovala ve středu o případu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Když policisté řidičku zastavili, podle mluvčí bylo hned zkraje kontroly patrné, že žena jevila známky požití alkoholu.

Namol opilá řidička zvládla dechovou zkoušku až po hodině marných pokusů

Krimi

„Samotné auto se jí nedařilo ani řádně zajistit, s čímž jí musel pomoci i policista. Během kontroly si policistka všimla ani ne ročního dítěte položeného a nepřipoutaného v autosedačce, v tzv. vajíčku, na předním sedadle spolujezdce ve směru jízdy vozidla, které se hýbe a hrozí, že z autosedačky vypadne. Z tohoto důvodu okamžitě oběhla vozidlo, otevřela dveře na straně spolujezdce a dítě chytla do náruče těsně před tím, než z autosedačky vypadlo,“ zmínila mluvčí.

Dechová zkouška se nezdařila vlivem silné opilosti ženy hned na poprvé. Až při opakovaném pokusu pak přístroj ukázal 2,17 promile.

„Policisté ženě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí s tím, že za zmíněný paragraf hrozí až roční vězení.

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám