Hlavní obsah

Náboženské hledisko, zdůvodnil ve videu usínající řidič odmítnutý drogový test na Vyškovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nížkovice

Předjížděl, kde neměl, za volant sedl bez řidičáku, načež při kontrole policejní hlídkou usínal. Na pětatřicetiletého muže v osobním autě narazili policisté na Vyškovsku. Alkohol sice nenadýchal, následně ale odmítl test na drogy s odkazem na „náboženské hledisko“. Ukázalo se, že na hraně zákona balancoval opakovaně; nyní mu hrozí až dva roky vězení.

Kontrola usínajícího řidiče na VyškovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z předešlých dní v pátek informovala mluvčí policie Andrea Cejnková. Řidič na sebe upozornil na Vyškovsku u obce Nížkovice, když viditelně ve spěchu mířil na Slavkov u Brna, přičemž předjížděl v úseku, kde byl takový manévr zakázaný dopravním značením.

„Policisté se rozhodli, že osobu za volantem raději zkontrolují. Znamení k zastavení řidič respektoval, ovšem další komunikace s ním byla složitější. Pětatřicetiletý muž neměl u sebe žádný doklad totožnosti ani řidičský průkaz ani doklady od vozidla,“ popsala mluvčí.

Podle ní měl muž mluvit nesrozumitelně a chvílemi usínal.

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

„Tvrdil, že jel do obce na Hodonínsku řešit požár chaty. Podle hasičů však na uváděném místě v posledních dnech žádný objekt nehořel. Ovlivnění alkoholem celkem překvapivě přístroj neprokázal a test na přítomnost drog řidič odmítl s odůvodněním, že mu to zakazuje jeho náboženské vyznání,“ zmínila Cejnková.

Na videozáznamu, který policie k případu uveřejnila, vysvětloval muž usínání tím, že byl celou noc v práci a je zmožený. Když došlo na výzvu, ať se podrobí testu na omamné a psychotropní látky, řidič hlídce odvětil, že nemůže, a to z „náboženského hlediska“.

Foto: Policie ČR

Kontrola usínajícího řidiče na Vyškovsku

„Nicméně jak vyšlo najevo, výtečník má v řadě již třetí zákaz řízení. Nyní mu za maření výkonu úředního rozhodnutí může hrozit i pobyt za mřížemi až na dva roky,“ dodala mluvčí.

Přes cestu běžela kočka a já vjel do plotu, vysvětlil cyklista s 3,6 promile nehodu na Trutnovsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám