Hlavní obsah

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hronov

Až roční vězení hrozí řidičce, která při policejní kontrole na Náchodsku nadýchala přes 2,5 promile. Žena, která v autě vezla své dvě děti, hlídce tvrdila, že je střízlivá, a vysvětlovala, že přece nic po cestě neprovedla. O případu v úterý informovala mluvčí policie Lucie Konečná.

Opilá řidička v HronověVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidičku osobního auta zastavila hlídka v minulých dnech v Hronově. Policie zveřejnila videozáznam z kontroly, z něhož je patrné, že řidička budila dojem opilosti.

Když jí policista vysvětloval, že se buď podrobí orientační dechové zkoušce na alkohol, nebo na ni bude pohlíženo jako na opilou, tvrdila mu, že je střízlivá. „Jsem na pohodu,“ snažila se o řádnou artikulaci.

Pak uvedla, že měla narozeniny a „požila“. Na policisty ale apelovala, že potřebuje jezdit autem, protože její manžel řidičák nemá a ona prý musí vozit děti do školy a školky.

Snad to nechcete řešit? divila se opilá řidička v Praze strážníkům, do nichž málem nabourala

Krimi

Rovněž argumentovala tím, že při jízdě nic neprovedla. „Právě jsem se doúčastnila silničního provozu. Nezpůsobila jsem žádnou nehodu, v pořádku jsem dojela,“ zdůraznila žena. „To je jenom dobře,“ opáčil policista.

Když ho řidička prosila, ať jí dá pokoj, znovu navrhl dechovou zkoušku, což ji rozezlilo. „Já se omlouvám, já budu trošku drzá, v tom případě teda běžte do pr…,“ obořila se na policistu.

Nakonec ale do přístroje přece jen foukla, a to s výsledkem 2,68 promile alkoholu.

„Policisté řidičce zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz, zároveň zahájili úkony trestního řízení,“ dodala mluvčí s tím, že policie případ řeší jako ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Foto: Policie ČR

Opilá řidička v Hronově

Seniorka za volantem nadýchala skoro tři promile. Byla agresivní

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám