Hlavní obsah

Na trezorech se dřel autogenem, odnesl čtyři tisícovky z šuplíku

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevnovice

Velký kus nepoctivé práce odvedl zloděj, který se vloupal do provozovny Metalšrot Tlumačov v Dřevnovicích na Prostějovsku. Rozplétal ploty, řezal trezory rozbrušovačkou i autogenem, aby nakonec utekl s necelými čtyřmi tisícovkami ze šuplíku stolu. Policie zloděje dopadla.

Foto: Profimedia.cz

zloděj

Článek

„Nejdříve rozpletl plot, aby se dostal do areálu, pak přestřihl hlavní telefonní přívod do objektu, čímž vyřadil z provozu elektronické zabezpečovací zařízení a záznamový kamerový systém. Vypáčil vstupní dveře do budovy a další dveře do chodby a kanceláře. Tam odcizil DVD rekordér, poškodil ústřednu elektronického zabezpečovacího zařízení a hlavní telefonní ústřednu,“ informovala v pátek mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová.

„Potom vypáčil dvoukřídlá plechová vrata a vnikl do dílny. Vzal autogenní soupravu a úhlovou brusku, přešel k mobilní buňce u váhy, vypáčil vstupní dveře, vnikl dovnitř a rozbrušovačkou rozřezal kovový trezor. Autogenem se ještě pokusil rozřezat opláštění dalšího trezoru, to se mu však nepodařilo. Nakonec se za všechnu dřinu odměnil jen tím, že z pracovního stolu ukradl 3800 korun a utekl,“ popsala mluvčí.

Na odcizených věcech způsobil škodu dvacet tisíc korun, na zařízení vznikla škoda dalších 31 tisíc korun. Jako pachatele policisté vypátrali devětadvacetiletého muže z Přerova. Byl obviněn z přečinů krádež a poškození cizí věci. Hrozí mu až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám