Hlavní obsah

Na soše sv. Václava v Praze exhiboval muž v sukni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O rozruch na pražském Václavském náměstí se v úterý před sedmou hodinou ráno postaral muž, kterému se zachtělo horolezeckým způsobem pokořit jeden z národních symbolů naší země - sochu svatého Václava. Z monumentu ho po patnácti minutách sundali přivolaní hasiči. Muž měl pomalované ruce, nohy a obličej modrou barvou a na sebe si oblékl skotskou sukni.

Článek

Podle policistů vyšetřujících událost se jedná o "známou firmu". Již v neděli na sebe mladík upozornil, když při motocyklové Velké ceně Brna vyrazil na závodní okruh na koloběžce. Představení před desetitisíci diváky kolem okruhu mu však nestačilo, a tak po několika hodinách obšťastnil svojí přítomností také plochu fotbalového hřiště v Brně, kde hrál domácí tým proti hostům z pražské Slavie zápas nejvyšší soutěže.

Podle vyšetřovatelů je velmi pravděpodobné, že mediálně vděčná témata v jeho podání budou i nadále pokračovat. "Sliboval nám, že se natře zlatou barvou a vběhne do parlamentu," dodal policista, který si nepřál být jmenován.

Za úterní výstup na sochu svatého Václava muži hrozí maximálně pokuta, neboť počínání exhibicionisty budou policisté hodnotit jako přestupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám