Hlavní obsah

Na Semilsku někdo střílí po kočkách

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košťálov

Střelná zranění několika koček způsobená v předešlých týdnech vyšetřují kriminalisté v Košťálově na Semilsku v Libereckém kraji. Neznámý pachatel podle policie zvířata vážně zranil a chovatelé je museli odvézt na veterinu, jeden kocour přišel o oko.

Foto: Policie ČR

Zraněná kočka na Semilsku.

Článek

Nejdřív policii zavolala žena z Košťálova, jejíž třináctiletý kocour Kuba utrpěl 12. června střelné poranění na boku.

„Oznamovatelka se původně domnívala, že se jen popral s jinou kočkou, když mu ale po antibiotikách opadl otok, všimla si, že má v boku kulovitou ranku. Kocoura někdo postřelil zřejmě přímo na její zahradě, protože se netoulá a drží se jen u domu,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Ivana Baláková.

Mladík si bral kočky z útulků, pak je našli utýrané

Krimi

Podobně zraněný skončil desetiměsíční kocour Black ze sousedství první oznamovatelky. Majitel našel kocoura 23. června kolem poledne u domu na dvorku s vystřeleným okem.

„Zvíře přitom trpělo velkými bolestmi a majitel ho musel odvézt na veterinární stanici, kde ho lékařka operovala a potom mu ještě nasadila další antibiotickou léčbu,“ upřesnila mluvčí. Odhad, jakou zbraň pachatel zřejmě použil, policie neuvedla.

Děti v Karviné údajně ubily kočku, případ prověřuje policie

Krimi

Policie případ vyšetřuje jako týrání zvířat, za což hrozí až pětileté vězení. „Pokud jste v Košťálově a jeho blízkém okolí viděli cokoliv podezřelého, co by nám nyní mohlo pomoci případ objasnit, ozvěte se na linku 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu policie,“ dodala Baláková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám