Hlavní obsah

Žena přiznala drastické video, podle svědků utýrala desítky psů

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Podezření z mimořádné brutality vůči zvířatům vyšetřují kriminalisté na jihu Čech. Podle svědků asi čtyřicetiletá žena z Českobudějovicka usmrtila, týrala, opustila nebo prodala už desítky psů. Po internetu nyní koluje video s drastickými záběry, kdy dva psi trhají na kusy malého belgického ovčáka, přičemž na ně žena pouze křičí a není schopná jim v konání zabránit.

Foto: Jihočeská televize

Drastické video, na kterém psi usmrtili fenku

Článek

Přestože už byla žena za týrání zvířat jednou odsouzená, podmínečný trest jí vypršel a pořídila si nové psy. Její totožnost Právo zná a ona sama nařčení z týrání odmítá.

„Mohu potvrdit, že případ vyšetřujeme, zatím však nebudeme uveřejňovat jakékoliv podrobnosti,“ sdělil Právu mluvčí policie Jiří Matzner.

Trestní oznámení na ženu, která byla už dříve odsouzená, podala Odchytová služba a útulek Animal Rescue, která působí na Českobudějovicku. „Žena je zjevně psychicky nemocná a už dříve jsme na ni kvůli týrání psů podávali trestní oznámení. Tehdy policisté konali, ale soudy jí vyměřily jen podmínečný trest. Přestože podmínku i porušila, zůstávala na svobodě a nyní jí podmínka už vypršela,“ řekl Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Tentokrát ho k trestnímu oznámení vyburcovalo drastické video. „Jsme přesvědčení, že poznamenala, nebo ukončila život několika desítkám psů. Někdy je opustí, prodá a někdy je usmrtí. Měli jsme několik psů po ní v útulku a byli opravdu psychicky poznamenaní, často se báli lidí, byli plaší a podobně,“ konstatoval Kössl.

Desítky zubožených čivav, množírna i v paneláku. Policie obvinila ženu z týrání zvířat

Krimi

Podle rozsudku z roku 2017 otrávila žena dva psy a další dva týrala. Právu sdělila, že s rozsudkem nesouhlasila. „Nejsem dokonalá, ale psy nezabíjím,“ zdůraznila.

Přiznává však, že drastické video, kdy dva psi Ozy a Fatima usmrtili fenku belgického ovčáka, skutečně natočila. „Natáčela jsem syna na bobech, měla jsem na krku věšák na telefon. Nezasáhla jsem ze strachu o syna, bála jsem se, že se pes otočí proti nám. Já mám lékařskou zprávu, když už tam syn nebyl, pes mi potrhal ruku. Věřte mi, nedal se zastavit, byl to doslova horor, který trval pár minut,“ reagovala na dotaz žena.

Přiznala také, že jednoho z útočících psů Ozyho pak zastřelil myslivec a zakopala ho u jehličnatých stromů. Fenku belgického ovčáka pak pohřbil manžel pod smuteční vrbu. „Fenku Fatimu jsme prodali do chovné stanice,“ doplnila žena, která se chce proti nařčením bránit.

To, že by na psy nestačila, si vůbec nepřipouští. „Ne, nemám pocit, že na své psy nestačím. Mám dvě vychované feny typu bull a jsou to naprostí miláčci a mazlíčci. Vysoká úmrtnost? Tady není žádná vysoká úmrtnost, jen má chyba, že občas jsem psy dávala do nových domovů tak rychle, že jsem prostě nenapsala adopční smlouvu, to je moje chyba,“ míní žena.

Pes měl umřít uvázaný v hlubokém lese, protože nesnáší opilce

Krimi

Na sociálních síti je však uzavřená skupina s názvem „Apu...slibuji, že jsi byla poslední...“, která má přes čtyři tisíce členů a jejím cílem je zabránit ženě, aby si pořizovala další psy. Apu bylo jméno jedné z uhynulých fen.

„Tuto ženu jsem poznala už v roce 2010 a už v té době bylo jasné, že je psychicky nemocná. Spojili jsme se se spolužáky a založili skupinu na sociální síti. Bylo zjevné, že přidává příspěvky, kde se objevuje smrt psů. Jednalo se o smrt štípnutí vosou, bouchnutí psa o lavičku, smrt fenky, štěněte a bylo to podezřelé. Proto jsme ji začali sledovat. Žena psy zabíjí a týrá a máme na to důkazy, což potvrdil i soud,“ uvedla zakladatelka skupiny Ivana Pexová.

Reklama

Související články

Boj o zvířata v cirkusech vrcholí

Aktivisté už mají takřka 20 tisíc podpisů pod výzvou předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO), „aby zastavil zneužívání volně žijících druhů zvířat...

Výběr článků

Načítám