Hlavní obsah

Na policistu najížděl bez řidičáku a s kufrem plným věcí pro výrobu drog

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Nečekané rozuzlení mělo vyšetřování dopravní nehody na dálnici D11, kterým se zabývali policisté z dálničního oddělení Pravy na Pardubicku. Teprve devatenáctiletý řidič bez řidičáku najížděl na policistu s vozem plným věcí pro výrobu drog. Skončil ve vazbě. Policie zveřejnila informace k případu až ve středu.

Článek

„Prvního listopadu v noci ohledávali policisté havarované auto Alfa Romeo bez posádky mimo dálnici D11 ve směru na Libišany,“ uvedla mluvčí východočeské policie Iva Marková. V protisměru si všimli velmi pomalu jedoucího vozidla Seat Toledo, jehož osádka sledovala dění na místě nehody a zanedlouho se stejným způsobem vracela v opačném směru.

„Policisté měli podezření, že by osádka mohla mít s vyšetřovanou nehodou opuštěného vozidla souvislost a rozhodli se vozidlo zastavit,“ řekla Marková. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že nevině vypadající nehoda zaměstná policisty na dalších mnoho hodin.

Těsně před policistou sešlápl plyn

„Řidič seatu na znamení k zastavení nereagoval, a když byl zhruba deset metrů od policisty, který ho stavěl, prudce přidal a vyrazil přímo na policistu,“ popsala počínání řidiče policejní mluvčí. Blesková reakce a okamžitý úskok možná v tu chvíli zachránil policistovi život.

Vozidlo ho těsně minulo a velkou rychlostí zmizelo. „Policisté okamžitě zalarmovali další hlídky z dálniční policie, aby se pokusily řidiče zadržet,“ upřesnila Marková.

Vozidlo pronásledovali do obce Loukonosy u Chlumce nad Cidlinou, kde zajelo na polní cestu. Utíkající osádku z Kolína, kterou tvořil devatenáctiletý řidič, pětatřicetiletý spolujezdec a šestadvacetiletá žena policisté zadrželi a eskortovali na policejní oddělení.

Kufr plný věcí pro výboru pervitinu

„Zjistili jsme, že řidič seatu nevlastní řidičské oprávnění a navíc policisté ve voze objevili více jak patnáct set tablet sloužících k výrobě pervitinu, plechovky s chemikáliemi, injekční stříkačky i vařič,“ řekla policejní mluvčí. V havarovaném vozidle Alfa Romeo se také našly pomůcky sloužící k výrobě drog a celým případem se zabývají kriminalisté.

„Mladíkovi, který najížděl na policistu a nyní je ve vazební věznici, již policisté v Kolíně sdělili obvinění z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů,“ dodala Marková. Mladík je současně je stíhán také za útok na veřejného činitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám