Hlavní obsah

Na Opavsku zahynul čtyřiadvacetiletý cyklista

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda se stala v neděli večer u Opavy. Osobní automobil se mezi Opavou a Brankou u Opavy srazil s cyklistou. Přestože záchranáři dorazili na místo havárie během sedmi minut, čtyřiadvacetiletému cyklistovi již život nezachránili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie třiapadesátiletý řidič osobního auta předjížděl přes plnou čáru, když v protisměru srazil neosvětleného jezdce na kole.

„Dvě lékařské posádky vyjely k nehodě v neděli večer, krátce po půl deváté. Když dorazili na místo, tak zjistili, že cyklistovi již nemohou pomoci. Utrpěl mnohočetná poranění, lékařka byla nucena konstatovat jeho smrt,“ informoval Právo mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle policie se nehoda stala na silnici spojující Hradec nad Moravicí s Opavou, kde je předjíždění zakázané. „Řidič si při předjíždění nevšiml neosvětleného cyklisty, který jel v protisměru. Srážka byla silná tak, že cyklistu odhodila s kolem daleko mimo silnici,“ popsal nehodu opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Dodal, že řidič je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Prošetřovat však policie také bude případnou míru zavinění samotného cyklisty, který nebyl na silnici osvětlený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám