Hlavní obsah

Na nádraží v Šumperku oloupil dívku, za pět minut se udal. Hrozí mu deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatné svědomí zřejmě dohnalo čtyřiadvacetiletého mladíka, který oloupil v Šumperku osmnáctiletou dívku o telefon. Krátce po činu z něj zavolal na policii a udal se. Nyní mu za loupež hrozí až deset let za mřížemi. Stíhán je vazebně. Novinky o tom v pondělí informovala šumperská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie ČR

Článek

Muž se podle policejní mluvčí k loupeži odhodlal minulý týden ve čtvrtek po půl šesté ráno na vlakovém nádraží v Šumperku. Na prvním nástupišti si vyhlédl osmnáctiletou dívku, která si na svém mobilním telefonu právě něco prohlížela. „Pachatel v mžiku telefon chytil a chtěl ho dívce vytrhnout. To se mu však nepodařilo, proto telefon chytil i svou druhou rukou. Po cca jedné minutě přetahování se mu podařilo telefon ukořistit,“ uvedla mluvčí.

Poté vzal lupič „nohy na ramena“ a utekl pryč. Dívka hned zamířila do blízké prodejny, odkud celou událost oznámila na policii.

„Netrvalo ani pět minut a mladík na ukradeném telefonu vytočil linku 156. Operátorovi oznámil, že je to právě on, kdo před chvílí na vlakovém nádraží ukradl tento mobil a nahlásil také svou současnou polohu,“ popsala Neubauerová.

Policisté mladíka zadrželi v ulici 17. listopadu, kde také dívce vrátil ukradený telefon. Soudce pak akceptoval návrh na vzetí do vazby.

Mladistvý oloupil nezletilé o dvě stovky na Šumpersku, hrozí mu až pětileté vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám