Hlavní obsah

Na Karvinsku se topil chlapec, našli ho po 50 minutách

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Patnáctiletý chlapec se topil v pondělí odpoledne v takzvaném Darkovském moři u Karviné. Kluk byl ve velmi vážném stavu přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Článek

O topícím se mladíkovi se záchranáři dozvěděli krátce po 16.30 hodině. Společně s nimi dorazili na místo i hasiči, kteří kluka hledali ve vodě jezera. Našli ho asi po 50 minutách.

„Záchranáři ve spolupráci s hasiči i policisty zahájili rozšířenou kardiopulmonální resuscitaci. S použitím přístrojové techniky a po podání nezbytných léků se jim u chlapce podařilo po 35 minutách obnovit srdeční činnost,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Ladislav Lang. Pacient byl do fakultní nemocnice přepraven letecky, na urgentní příjem byl předán ve vážném stavu.

V souvislosti s horkými dny záchranáři upozorňují, na několik zásad, které mají lidé při koupání dodržovat: nepřeceňovat vlastní schopnosti, při pobytu u vody a v ní předvídat možná rizika, při plánování aktivit u vody vzít v úvahu svůj zdravotní stav, v případě pohybu ve vodě a plavání v hloubce je vhodné být alespoň ve dvojici a vyvarovat se koupání na vodních plochách či v řekách, je-li člověk pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám