Hlavní obsah

Na děti v Praze útočili minimálně dva devianti

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sexuálně motivované útoky na pět dětí v Praze, které na konci minulého roku vzrušily veřejnost, nemá na svědomí jen jeden pachatel. Útočníci jsou minimálně dva, jak Právu potvrdil dobře informovaný zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Článek

Vyplývá to z výsledků expertíz vzorků DNA, které kriminalisté zajistili na jednotlivých místech činu. "Okruh podezřelých se zúžil," podotkl k tomu zdroj. Tezi o dvou útočnících Právu potvrdil i psycholog Slavomil Hubálek, který vypracoval pro policii psychologický profil pachatelů.

"Podle lokalit, ve kterých došlo k přepadením, podle času útoků a modu operandi (způsobu provedení - pozn. red.) se domnívám, že se opravdu jedná o dva pachatele. Tomu by odpovídalo i to, že oběťmi byli jak chlapci, tak jedna dívka. Ten, co útočil na chlapce, je podle mě skutečně homosexuální pedofil, zatímco přepadení dívky má podle mě na svědomí frustrovaný heterosexuální muž," řekl Právu Hubálek.

Podle znalce by pachatel útočící na chlapce neměl v budoucnu zvyšovat svoji agresivitu, protože pro jeho uspokojení by mu mělo stačit osahávání jejich penisu. Považuje za možné, že se homosexuální pedofil může přesunout i mimo Prahu. "Dosavadní útoky se zatím odehrávaly na spojnici i mezi Kyjemi a Bohnicemi. Tato místa leží přímo na trase linkových autobusů MHD, ale to neznamená, že se nemůže přesunout někam jinam, protože čas, kdy se děti vrací ze sídlištních škol po vyučování domů, je všude podobný," řekl Hubálek.

Domnívá se, že policie by neměla mít problém dát si do souvislostí s pražskou sérií i případ, který by se odehrál na druhém konci republiky.

Otázkou ale podle Hubálka zůstává, jak by vypadal další útok na mladé dívky. "Protože to mohl udělat v podstatě kterýkoliv sexuchtivý muž, nemůže nikdo odhadnout, kam až příště dojde," řekl psycholog.

Dosud jediný útok na dívku, který se odehrál v bohnickém sídlišti, mohl mít podle psychologa na svědomí kdokoliv. "V úvahu přicházejí i pacienti zdejší psychiatrické kliniky," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám