Hlavní obsah

U Krakova vzplál autobus s cestujícími z Česka, nikomu se nic nestalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici u Krakova na jihu Polska v sobotu ráno vzplál a téměř úplně shořel autobus převážející 35 lidí z Česka. Nikomu se nic nestalo, uvedla televize Polsat na svém webu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Autobus podle televize TVN 24 převážel turisty z Česka, rovněž podle krakovského studia veřejnoprávní televize TVP byli v autobuse „čeští občané“. České ministerstvo zahraničí událost potvrdilo. Doplnilo, že nikdo nepřišel o zavazadla a že cestující počkali na příjezd náhradního autobusu

„Nikomu se nic nestalo, všechny osoby bezpečně opustily autobus. Požár byl uhašen. Cestující nalezli útočiště na benzinové stanici v okolí,“ řekl kapitán hasičů Boguslaw Szydlo. Na internetu se mezitím objevily snímky ohořelého vraku.

V souvislosti s událostí se podle Marianny Wernerové z tiskového odboru českého MZV nikdo neobrátil na zastupitelský úřad. „Podle informací, které nám poskytla polská policie, je všech 35 Čechů v pořádku, nikdo nepřišel o zavazadla,“ uvedla.

Příčiny a okolnosti požáru, který načas zastavil dopravu po dálnici A4 ve směru na Katovice, se zjišťují, dodala televize.

Pět zraněných po srážce dvou aut na Karlovarsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám