Hlavní obsah

Na dálnici D1 havarovalo porsche. Na letních pneumatikách a bez technické vyletělo až na souběžnou silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Dálnici D1 na Vysočině si v pátek spletl se závodní dráhou dvaačtyřicetiletý muž. Ten se v Porsche 911 hnal levým pruhem dálnice vysokou rychlostí, nezvládl řízení a dostal smyk. Narazil postupně do svodidel, pak do oplocení, aby nakonec úplně vyjel z dálnice a dostal se až na silnici u dálnice. Škodu policisté vyčíslili na více než 2,3 milionu korun.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

D1

Článek

Ke kolizi došlo v pátek odpoledne na 106. kilometru ve směru na Prahu. „Řidič jel vysokou rychlostí, kterou nepřizpůsobil svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám. Dostal smyk, začal prudce brzdit a s vozidlem přejel přes pravý jízdní pruh, dále přes stoupací jízdní pruh, kdy následně přejel do nouzového stání, až na jeho konci narazil do krajových ocelových svodidel,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ani náraz do svodidel auto nezastavil. „Poté se řidič s vozidlem dostal mimo komunikaci na travnatou mez, kterou poškodil, a dále narazil přední částí vozidla do oplocení, které vede podél dálnice, a následně projel za tímto oplocením, kdy se s vozidlem přetočil proti směru jízdy a přejel na silnici III/1314. Poté s havarovaným vozidlem zůstal stát za touto pozemní komunikací na travnaté části,“ pokračovala mluvčí.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a jeho spolujezdce. Přivolaní policisté provedli u řidiče test na alkohol i drogy, který měl negativní výsledek. Jenže při šetření nehody zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu. Auto navíc bylo na letních pneumatikách.

Zima je zpět. Počasí komplikuje dopravu, meteorologové varují před silnými mrazy

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám