Hlavní obsah

Na Berounsku se zřítila část domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Mezouni na Berounsku se v úterý odpoledne zřítila část rodinného domu. Událost se obešla bez zranění, sutiny ale preventivně prohledali psovodi se služebními psy.

Zřícená střecha domuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Část domu se zřítila poblíž obecního úřadu v centru obce. Na místo zamířili policisté, a především hasiči. Ti na místo povolali statika a psovody pražské městské policie a pražských hasičů, jenž jsou součástí USAR týmu. Mají psy speciálně vycvičené na vyhledávání lidí v sutinách.

„Došlo ke zřícení střechy a části rodinného domu. Hasiči uzavřeli okolí místa události páskami a přivolali statika,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Tomáš Bakalář.

Na místo povolali také speciální techniku, například stabilizační kontejner s výdřevou pro případ, že by budovu museli dále stabilizovat.

Prvotním prohledáním sutin hasiči vyloučili, že by se pod nimi někdo nacházel. To pak potvrdili také přivolaní psovodi, jejichž psi trosky prohledali.

Část domu byla v době události obývaná. Zda v ní bude moct nájemník zůstat, není zatím jasné. Vše bude záviset na posouzení statika.

Žena přišla o psa, kterého srazilo auto. A ještě jí hrozí pokuta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám