Hlavní obsah

Žena přišla o psa, kterého srazilo auto. A ještě jí hrozí pokuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravské Budějovice

Na volno pobíhajícího psa v úterý u Moravských Budějovic srazilo a usmrtilo auto. Stalo se to na hlavním tahu z Jihlavy na Znojmo. Policisté po incidentu informovali, že majitelka psa je nyní podezřelá z přestupku, neboť si zvíře řádně nezajistila.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie (ilustrační snímek)

Článek

„Pes se volně pohyboval v prostoru silnice a v jeho okolí. Pak náhle a bezprostředně vběhl před projíždějící vozidlo, které ho srazilo. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidle Škoda Octavia ve výši asi deset tisíc korun. Na uhynulém psovi vznikla škoda ve výši asi pět tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Majitelka psa je podezřelá z přestupku.

„Zákon o provozu na pozemních komunikacích totiž hovoří jasně – žena jako vlastník nebo držitel domácího zvířete nezabránila pobíhání tohoto zvířete po pozemní komunikaci. A za tento přestupek lze uložit pokutu až do výše dvou tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Svého psa našla doma pod obraz. Lahve si otevřel sám

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám