Hlavní obsah

Muži v Jablonci stříleli vzduchovkou po sousedovi a trefili strážníka. Brzy měli u dveří zásahovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté z Jablonce obvinili 28letého a 43letého muže, kteří v neděli odpoledne vzduchovkou zasáhli v Jablonci nad Nisou strážníka městské policie. Kvůli střelcům na místě zasahovali i policisté se samopaly.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Dva muži si během velikonoční neděle v Alešově ulici v Jablonci nad Nisou chtěli vyřídit účty se svým sousedem v seniorském věku a skrz plot a vzrostlé túje během odpoledne i v podvečerních hodinách opakovaně stříleli směrem do jeho zahrady.

Když mladší z mužů pálil naposledy, bylo to zrovna v době, kdy za tújemi prováděli šetření přivolaní městští strážníci. „Jednoho z nich zasáhla rána ze vzduchovky do ruky. Střelec takto několikrát vystřelil do tújí v domnění, že se za nimi pohybuje soused,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

V reakci na to strážníci přivolali další policejní hlídky. Když dorazili i ozbrojenci s dlouhými zbraněmi a balistickými štíty, vtrhli dovnitř a zadrželi oba muže, kteří během dne stříleli. „Starší z mužů navíc ten den odpoledne nebezpečně seniorovi vyhrožoval tak, že v něm vzbudil obavu o jeho zdraví a život,“ doplnila mluvčí.

Příliš hlučná oslava

Příčinou sousedského sporu měla být příliš hlučná oslava. Muž v seniorském věku se údajně dožadoval toho, aby se sousedé ztišili. Odpovědí mu ale byly výstřely ze vzduchovky a vyhrožování.

Oba střelci jsou vyšetřováni na svobodě. Za spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu formou spolupachatelství, z něhož jsou obviněni oba, a za nebezpečné vyhrožování, za které je stíhaný starší z mužů, jim v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

Muž na Prachaticku střílel vzduchovkou do psa, až ho zabil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám