Hlavní obsah

Muž na Prachaticku střílel vzduchovkou do psa, až ho zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z týrání zvířete zvlášť surovým způsobem obvinili jihočeští kriminalisté 59letého muže, který měl opakovanou střelbou ze vzduchovky těžce zranit mladou fenku plemene knírač, protože mu útočila na slepice. Veterinář ji musel nakonec utratit.

Foto: Policie ČR

Zbraň, kterou u muže našla zásahovka

Článek

Incident se stal na konci srpna v jedné z obcí v okolí Vimperku. Muž se vrátil z práce domů a zjistil, že na jeho slepice ve výběhu útočil cizí pes.

„Z tohoto důvodu si vzal svou vzduchovou zbraň s puškohledem značky Vixen, ráže 5,5 mm, a z okna domu několikrát na psa zezadu vystřelil. Následně za psem vyběhl na dvorek, kde po něm opětovně střílel, načež pes utekl z výběhu pro slepice ven a dál ze dvora do vsi,“ informovala v pondělí o případu mluvčí policie Martina Joklová.

Jednalo se o mladou fenu plemene knírač, která střelbou utrpěla natolik rozsáhlá poranění, že ji musel veterinář utratit.

Hladoví psi lovili sousedům slepice. Majitelka je netýrala, jen zanedbala, rozhodla policie

Krimi

Podezřelého policisté se zásahovou jednotkou zadrželi minulý týden u něj doma, kde rovněž zajistili celkem dvě zbraně. Jednou z nich byla vzduchovka, se kterou podle vyšetřovatelů na psa střílel.

„Obviněný je dále vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ dodala mluvčí.

Další podrobnosti k případu, například zda se jednalo o dlouhodobý spor kvůli psovi ze sousedství, či zcela nahodilý incident, policie neuvedla.

Foto: Envato elements

Pes plemene knírač (ilustrační foto)

Žena z Hradce utýrala dva psy hlady a žízní

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám