Hlavní obsah

Muže v metru pobodal a pak ho vyhodil. Odsedět si má 11 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáct let ve vězení má strávit osmapadesátiletý Jiří Felcman, který letos v lednu v pražském metru pobodal spolucestujícího a pak ho z metra vyhodil. Felcman se hájil tím, že šlo o sebeobranu, soud nicméně nepřesvědčil. Proti verdiktu si Felcman na místě podal odvolání, případem se tak bude zabývat pražský vrchní soud.

Video: Novinky

 
Článek

Podle soudu není o Felcmanově vině pochyb. Jeho obhajobu, že jednal v sebeobraně, vyvracejí podle předsedy senátu Tome Frankiče zejména znalecký posudek, ale také další důkazy, jako například svědecké výpovědi.

Felcman muže bodl celkem sedmkrát do břicha, pak ho z metra vyhodil a pokračoval dál v jízdě. Až na další zastávce jej zadržel pracovník metra. Pobodaný muž přežil jen díky včasné operaci.

Útočník v metru pobodal muže. Policie hledá svědky

Krimi

Felcman obžalobu od počátku hlavního líčení odmítl. Podle jeho verze se pouze bránil. „To, co všechno následovalo, k tomu jsem byl dotlačen, donucen. Byla to sebeobrana,“ uvedl obžalovaný na začátku hlavního líčení. Muž mu prý začal nadávat do volů a idiotů a pak zaútočil pěstmi. Felcman mezitím nahmatal v kapse vystřelovací nůž, kterým se poté údajně bránil.

„V kapse jsem načapal nůž, tak jsem s ním začal šermovat. Schytával jsem jednu ránu za druhou, a přitom jsem asi nějak mával tím nožem,“ popsal Felcman. Soudní znalec nicméně vyloučil, že by oním „mácháním“ mohly vzniknout bodné rány, které poškozený utrpěl.

Oba muži byli v době konfliktu opilí. Poškozený měl v sobě 3,96 promile, Felcman zase říkal, že večer předtím něco slavil. Nebyl podle svých slov ale natolik opilý, aby byl agresívní. Ještě hodinu po incidentu nadýchal 1,6 promile.

Muže sedmkrát bodl do břicha, vyhodil ho z metra a jel dál. Sebeobrana, hájí se u soudu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám