Hlavní obsah

Muže v Brně nechtěli pustit na oslavu narozenin, bodl hosta a odjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až desetileté vězení za těžké ublížení na zdraví hrozí 45letému muži, kterého kvůli rodinnému sporu nechtěli pustit na oslavu narozenin v jedné z obcí na kraji Brna, načež jednoho z hostů bodl do břicha. Z místa činu odjel do přechodného bydliště, odkud ho vytáhla zásahová jednotka. Obviněný cizinec skončil ve vazbě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Andrea Cejnková. K incidentu podle ní došlo zhruba před týdnem.

„Na místo dorazil 45letý cizinec a dožadoval se opakovaně vstupu do domu na oslavu narozenin. Příbuzní jeho přítomnost z rodinných důvodů odmítali a došlo tak k potyčce, při které muž vytáhl nůž a jednoho z přítomných hostů bodl do břicha,” sdělila mluvčí s tím, že podle vyšetřovatelů byl za vším rodinný spor.

Útočník z místa činu odjel a lidé z oslavy zavolali policii. Při pátrání se ukázalo, že podezřelý je v místě přechodného bydliště.

Vytáhla nůž na vozíčkářku, u soudu dostala 4,5 roku

Krimi

„Vzhledem k tomu, že agresor nechtěl vyjít ven a měl být údajně ozbrojen střelnou zbraní, bylo nutné na místo přivolat i zásahovou jednotku. Podezřelý muž byl následně z bytu vyveden a skončil v policejní cele,” zmínila mluvčí.

Obviněného, jehož národnost policie nesdělila, poslal soud do vazby. Podle Cejnkové mu hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let za mřížemi.

Reklama

Související články

Zdravotníky v Brně ohrožoval muž s nožem

Brněnští strážníci museli řešit konflikt v nemocnici, kde vyváděl opilý muž s nožem. Policisté ho nakonec dostali ven z toalety, kam se zavřel. Muž skončil na...

Výběr článků

Načítám