Hlavní obsah

Muže umlátili a uřízli mu ucho. Soud potvrdil 18 let za brutální vraždu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vrchní soud v Praze potvrdil osmnáctiletý trest vězení pro Moldavana Veacheslava Pavlovschiho (37), který spolu s Grigorim Sculschim (29) podle obžaloby na začátku prosince 2013 zabil v paneláku v pražských Záběhlicích muže z Lotyšska. Podle odvolacího soudu, jehož verdikt je pravomocný, se jednalo o mimořádně brutální čin.

Foto: Antonín Havlík, Právo

Obžalovaný Moldavan u vrchního soudu

Článek

„Odvolání se zamítá jako nedůvodné. Přezkoumali jsme všechny výroky i správnost řízení. Nezjistili jsme žádné procesní pochybení,“ konstatoval soudce Robert Fremr.

Násilí bylo podle soudu prováděno zvlášť trýznivých způsobem, když poškozený vnímal, a šlo o jednostrannou agresi obou obžalovaných. Soudce doplnil, že míra surovosti překonávala obvyklý trýznivý charakter vražd.

Dvojice Moldavanů na konci roku 2013 podle spisu brutálně umlátila k smrti svého lotyšského známého v bytě pětatřicetileté Ukrajinky. Muži u ní pili alkohol, ona následně odešla do práce. Tehdy podle ní ještě muži nepůsobili opile. Situace se ale zvrtla po jejím odchodu.

Sculschi, který si již odpykává 15letý trest za zmíněnou vraždu, se začal s Lotyšem hádat a mlátit ho. Přidal se i Pavlovschi.

Vrchní soud zvýšil boxerovi trest za brutální vraždu. Odsedí si 26 let

Krimi

Oba pak podle vyšetřovatelů muže mlátili, kopali ho po celém těle a do obličeje, kde mu způsobili zlomeninu čelisti. Následně pak kuchyňským nožem uřízli Lotyšovi ucho. Když se ráno probrali, muž byl mrtvý. Pavlovschi po příchodu Ukrajinky chtěl, aby mu pomohla tělo odnést, což žena odmítla.

Usmrceného muže si proto přehodil přes rameno a pak pohodil v nedalekém parku s tím, že doufal, že bude vypadat jako oběť přepadení.

Pavlovschi je odsouzen také za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Jen pár dní před vraždou rovněž brutálně zmlátil v baru v Zahradním Městě devětašedesátiletého muže, se kterým se předtím pohádal.

„Nemám co dodat, jen to, že toho lituju,“ uvedl u soudu Pavlovschi. Po vraždě uprchl přes Ukrajinu do Moskvy, loni v září ho Ruská federace vydala. Spolu se Sculschim budou po odpykání trestu vyhoštěni z ČR na neurčito.

Za brutální vraždu družky si muž odsedí 23 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám