Hlavní obsah

Muž z Přerovska vydražil přes internet karavan, nakonec přišel o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že ani dražba na aukčním portálu nemusí vést ke kýženému zisku, se přesvědčil muž středního věku z Přerovska. Vyhrál sice aukci o obytný vůz, ale nejenže jej nemá, ale navíc přišel o statisíce korun. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní kontaktoval policii ve čtvrtek s tím, že se stal zřejmě obětí podvodu.

„Mělo se tak stát poté, co jej na americkém internetovém aukčním portálu zaujala nabídka prodejce ze zahraničí k prodeji obytného vozu značky Fleet Wood Tioga,“ uvedla mluvčí.

Jeřábníka v Praze zachraňovali hasiči

Krimi

Začátkem března se aukce podle ní muž z místa bydliště zúčastnil a karavan vydražil za částku 12 600 dolarů (přibližně 300 tisíc korun). Na základě e-mailové komunikace s aukčním portálem pak tuto sumu zaslal na účet prodejce.

„Po přijetí potvrzení platby a e-mailové komunikaci si měl vozidlo osobně vyzvednout v USA. V průběhu jednoho měsíce s ním ale prodejce přestal komunikovat, k předání vozidla proto nedošlo a peníze na účet poškozenému vráceny nebyly,“ dodala Zajícová.

Onanoval ve vlaku v Praze před dívkou a nadával jí. Policie muže hledá

Krimi

Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám