Hlavní obsah

Muž z Náchodska vylákal od lidí a firem více než sedm milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Náchodští kriminalisté obvinili z podvodu 43letého muže z Jaroměře. Od nejméně 31 lidí a firem, od některých opakovaně, si půjčoval peníze. Způsobil tím celkovou škodu za více než 7,1 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž se měl dopouštět této trestné činnosti nejméně ve 180 případech v období minimálně od ledna 2015 do února 2018," informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Lucie Konečná.

Půjčoval si peníze buď od svých známých, společností nebo ve většině případů od jednatelů či zástupců firem, se kterými při svém zaměstnání obchodně jednal.

Otec s dcerou obrali přes padesátku lidí o téměř 1,7 milionu korun

Krimi

Podle policie jeden z poškozených muži půjčil postupně během 122 půjček celkem asi 2,5 milionu korun.

„Uzavíral úvěry s úmyslem se obohatit, přičemž uváděl poškozené v omyl, protože neměl možnost finanční částky splácet," uvedla mluvčí.

Soud potvrdil tresty za podvodné uzavření 900 pojistných smluv

Krimi

Peníze podle policie používal i na sázky v řádech milionů korun ročně u sázkových kanceláří.

„Vyšetřovatelé předpokládají, že v průběhu trestního řízení se přihlásí další poškození a způsobená škoda ještě poroste," uvedla Konečná. Další poškození mohou kontaktovat náchodské kriminalisty na telefonní lince 158 nebo na 974 534 340.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám