Hlavní obsah

Majiteli kryptoměny se někdo naboural do účtu a sebral mu 700 tisíc. Policie má fotografii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přes 700 tisíc korun v kryptoměně vysál zatím neznámý pachatel z účtu muži ze Středočeského kraje, když se mu do něj naboural. Policie v úterý zveřejnila fotografii osoby, jejíž totožnost měla posloužit k identifikaci transakce.

Foto: Policie ČR

Muž, jehož fotografie a údaje byly zaslány ke schválení transakce.

Článek

Na policii se majitel účtu s kryptoměnou obrátil již na počátku roku, policie o případu ovšem informovala až nyní. Podle majitele se do jeho účtu s kryptoměnou naboural neznámý člověk, který změnil veškeré přístupové údaje.

Kryptoměny následují bitcoin a pozvolna rostou, některé i o desítky procent

Internet a PC

„Následně z tohoto účtu převedl celý zůstatek v kryptoměnách, a to přes 700 tisíc korun. Ještě před touto transakcí – tedy převodem elektronické měny – bylo nutné ověřit totožnost. Neznámá osoba tedy zaslala fotografii i s občanským průkazem, který byl ale padělaný,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Kryptoměnová burza měla podvést statisíce lidí. Turecká policie zakročila

Internet a PC

Kriminalisté by rádi ztotožnili osobu na fotografii, která posloužila k ověření transakce. Informace o jméně muže přijme linka 158 nebo policisté na čísle 974 861 319. Podle policie by mohlo jít o cizince. O jakou kryptoměnu šlo, policie neuvedla.

Policie v rámci případu upozornila, že lidé by pro elektronické transakce měli využívat silná hesla, tedy s minimálně 12 znaky a kombinací velkých písmen a čísel, pro každou službu by měli mít unikátní heslo, nikomu by přihlašovací údaje neměli sdělovat, v případech, kde je to možné, by měli využívat autorizaci přes další zařízení a neměli by používat kontrolní otázky pro obnovení hesla, které jsou snadno dohledatelné.

Reklama

Výběr článků

Načítám