Hlavní obsah

Muž vyskočil z okna ve třetím patře, nepomohl mu ani přílet vrtulníku

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Z okna ve třetím patře domu v Třinci vyskočil v pátek odpoledne 42letý muž. Při pádu utrpěl vážná zranění, jimž přes veškerou snahu záchranářů a lékařů třinecké nemocnice podlehl.

Článek

Na pomoc vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z třineckého stanoviště moravskoslezské záchranné služby. „Posádka na místě zjistila, že pacient utrpěl vážná zranění, jevil známky poruchy vědomí a jeho stav se dále zhoršoval. Lékařka musela zajistit jeho dýchací cesty a připojit jej k umělé plicní ventilaci,“ popsal mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři pacienta připojili k monitoru sledujícímu srdeční činnost, zahájili nitrožilní podávání léků a uložili jej do vakuové matrace. Poté muže převezli do nemocnice v Třinci-Podlesí, kde jej předali na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

V odpoledních hodinách byli záchranáři požádáni o zajištění sekundárního transportu pacienta do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „Pro zraněného letěl vrtulník a letečtí záchranáři následně v třinecké nemocnici přebírali muže k přepravě do Ostravy. V té době však došlo k selhání jeho srdeční činnosti,“ uvedl Humpl s tím, že následná resuscitace byla neúčinná a pacient svým zraněním přes veškerou snahu zdravotníků podlehl.

Mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk Právu řekl, že muž z okna vyskočil sám. „Proč tak učinil, zkoumáme,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám