Hlavní obsah

Muž vyhrožoval v Česku bombovými útoky i vypuštěním komárů s virem Zika. Dopadli ho v Kolumbii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes rok vyhrožoval muž bombovými útoku napříč celou republikou. Bance vyhrožoval, že v jejich pobočkách vypustí komáry s virem Zika. Hledaný muž před policisty utekl do Ekvádoru a poté do Kolumbie. Teď už je zpět v Česku.

Policie v Kolumbii dopadla muže, který v Česku vyhrožoval bombovými útoky. Video: Policie ČR

 
Článek

Od roku 2023 zaslal 32letý muž více než 40 výhružných mailů s tím, že jsou bomby v hromadné dopravě napříč celým Českem. Svým jednáním způsoboval mnohdy i několikahodinové zpoždění vlaků, což vedlo k ochromení dopravy.

Nešlo mu ale jen o MHD. „Výhrůžky také směřovaly na bankovní instituci, které hrozil, že v jejich pobočkách vypustí komáry nakažené virem Zika,“ popsal mluvčí pražské policie Jan Daněk. Vyhrožoval i zdravotnickým zařízením.

Případ začali šetřit kriminalisté v Praze a ti zjistili, že jim muž utekl za hranice republiky. Konkrétně do Ekvádoru a později do Kolumbie.

Manévry na Barrandově, policie s vrtulníkem hledala kradené BMW

Krimi

Museli si proto zažádat o mezinárodní zatykač. Spolupracovali s Interpolem, Europolem a kolegy z Jižní Ameriky nebo policisty z cíleného pátrán policejního prezidia.

Hledaný byl nakonec zadržený v Kolumbii, konkrétně v hlavním městě Bogota. „Tento týden mohl být deportován do České republiky, kde si ho převzali kriminalisté,“ dodal Daněk.

Foto: Policie ČR

Policie v Kolumbii dopadla muže, který v Česku vyhrožoval bombovými útoky.

Zadržený je podezřelý ze spáchání trestných činů vydírání, šíření poplašné zprávy a nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až pět let vězení.

„Policisté specializující se na pátrání po osobách uprchlých do zahraničí mají díky úzké spolupráci cestou Interpolu, Europolu, ale taky přímému kontaktu s orgány prosazujícími právo v různých zemích světa, stále větší šanci na vypátrání a navrácení uprchlíků do Česka,“ dodal Daněk.

Řidič pod vlivem pervitinu a s plačícím dítětem ujížděl před policií rychlostí až 150 km/h

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám