Hlavní obsah

Řidič pod vlivem pervitinu a s plačícím dítětem ujížděl před policií rychlostí až 150 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pouhých deset minut trvala v pondělí honička vozu Audi A6, který se policisté pokusili krátce po čtvrté hodině zastavit v Písečné ulici v Hradci Králové. V nebezpečí se ale ocitly desítky lidí. Řidič totiž místo zastavení reagoval obráceně. Začal ujíždět. Když se ho po dramatické honičce podařilo zastavit, a to i díky policejnímu zátarasu, vytáhli policisté z vozu plačícího šestiletého chlapce, který se mezi vzlyky zmohl pouze na slova: Díky, pane policisto.

Řidič pod vlivem drog s dítětem v autě ujížděl před policejní hlídkouVideo: Policie ČR

 
Článek

Zda bylo dítě s mužem v příbuzenském vztahu, případně v jakém, policie nesdělila. Podle Kormošové ale nešlo o jeho syna.

Sedmadvacetiletý řidič sice vezl chlapce v autosedačce, ale nepřipoutaného. Během honičky projel královéhradeckými ulicemi Štefcova, Mrštíkova, Náhon a pokračoval silnicí k Lesnímu hřbitovu, kde vjel do hradeckých lesů. Po projetí několika lesních cest najel na frekventovanou silnici první třídy I/35. Zde se ho už podařilo zadržet. Ale jen díky zátarasu a vzniklé koloně aut.

„Během ujíždění řidič nezastavil na stopce, jel v protisměru i zákazem vjezdu. V úseku s povolenou rychlostí třicet kilometrů za hodinu se řítil přes sto kilometrů v hodině, u Zděné boudy, kde je vysoká frekvence pohybu osob, jel přes sto třicet a u Lesního hřbitova dokonce přes 150 kilometrů v hodině,“ uvedla výčet řidičových přestupků policejní mluvčí Iva Kormošová. Ale to nebylo vše. Když policisté muže podrobili dechové zkoušce i orientačnímu testu na drogy, byla sice zkouška na alkohol negativní, ale test na drogy byl pozitivní na pervitin.

„Z evidencí policisté navíc zjistili, že muž není v současné době držitelem žádného řidičského oprávnění a že byl v minulosti již několikrát přistižen za volantem pod vlivem drog. Naposledy minulý týden, konkrétně osmadvacátého února, byl přistižen, jak vezl na zadních sedadlech bez autosedaček dvě děti ve věku čtyři a šest let,“ doplnila Kormošová.

Jelikož svou bezohlednou a velmi riskantní jízdou ohrozil a vydal v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví několik řidičů jedoucích vozidel, cyklistů a chodců včetně skupiny dětí, vyslechl si řidič obvinění ze zločinu obecné ohrožení a hrozí mu nyní trest odnětí svobody na 3 až 8 let. I když ohrozil během svého prchání před policií desítky lidí, naštěstí nikomu nezpůsobil zranění.

Deset zákazů řízení a v těle pervitin. Pirát silnic ujížděl před brněnskými policisty desítky kilometrů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám