Hlavní obsah

Muž vjel autem na letiště v Mošnově těsně před přistáním letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOŠNOV

Pětadvacet minut před přistáním letadla vjel v úterý večer na plochu mezinárodního letiště v Mošnově na Novojičínsku osobní automobil. Dvaatřicetiletý řidič z Karvinska, pravděpodobně pod vlivem drog, prorazil oplocení a dojel až na dojezdovou rampu a plochu, kde z letadel vystupují lidé. Podle policie mohl letadlo a cestující na jeho palubě přímo ohrozit.

Článek

"Muž do areálu letiště vjel kolem 21:00. Dostal se až to takzvané červené zóny. V tom okamžiku se k němu blížila pravidelná linka spojující Ostravu s Vídní. Došlo k přímého ohrožení bezpečnosti civilního letectví," řekla ČTK mluvčí novojičínské policie.

Auto a jeho řidiče se pokusili na místě zastavit pracovníci cizinecké policie. Muž při tom do jejich vozu naboural. "Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil alkohol," řekla mluvčí. Policisté ale pozorovali známky, že by mohl být pod vlivem drog. Nechali proto řidiče dopravit do nemocnice na odběr moči a krve. "Tuto variantu zatím nemůžeme vyloučit," uvedla policistka.

Doplnila, že řidič skončil v policejní cele a byl už obviněn ze tří zločinů. Tím, že tímto způsobem vjel na plochu mezinárodního letiště, se dopustil násilného překročení státní hranice. V souvislosti s rizikem, kterému vystavil cestující v letadle, je stíhán za obecné ohrožení. Navíc má podle policie na svědomí i poškození cizí věci. Škoda na policejním voze a plotě se pohybuje kolem 25 000 korun.

Pokud se prokáže, že muž opravdu řídil pod vlivem drog, může se kvalifikace ještě změnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám