Hlavní obsah

Muž v Kroměříži mířil na policisty nabitou kuší a mečem

Právo, Aleš Fuksa
Kroměříž

Šíp s kovovým hrotem měl namířený proti policistům čtyřiatřicetiletý muž z Kroměříže. Za vyhrožování s cílem působit na úřední osobu mu nyní hrozí až pětileté vězení. Na policisty mířil nabitou kuší a předtím mečem ve svém bytě, kde se předtím zabarikádoval.

Foto: Policie ČR

Muž mířil na policisty kuší

Článek

K málo obvyklé události došlo koncem minulého týdne poté, co policisty zavolala na pomoc majitelka bytu. „Na linku 158 žena oznámila, že má obavy o život nájemníka, který je delší dobu nekontaktní a se kterým se měla sejít a domluvit se na ukončení pronajímání bytu,“ přiblížila v pondělí policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policisté okamžitě vyjeli k bytu v Kroměříži, kde na ně už oznamovatelka čekala. Nájemník na zvonění ani bouchání na dveře nereagoval, proto se policisté po dohodě se ženou rozhodli vstoupit dovnitř.

Spolujezdec šel na křižovatce v Brně praštit do auta, které prý vybržďovalo

Krimi

„Dveře však ani po odemčení nešly otevřít, protože byl za nimi postavený nábytek,“ podotkla mluvčí. Nakonec se ale dovnitř přece jen dostali. Už při vstupu do bytu hlasitě volali, že jsou policisté, a ptali se, zda je muž v pořádku, protože viděli jeho siluetu za interiérovými dveřmi.

„Když dveře otevřeli, uviděli, že muž drží v ruce meč, kterým mířil na obličej policisty. Muž na slova policistů nereagoval a po chvíli vyměnil meč za nataženou kuši se šípem s kovovým hrotem připraveným k výstřelu, namířil na policisty a šel proti nim se slovy, aby z bytu odešli,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Kovový hrot šípu, který měl agresor uložený v kuši namířené na policisty

Na místo vyrazily policejní posily a především vyjednavač. „Muž pozitivně reagoval na jeho komunikaci, nakonec zbraně odložil a vyšel z bytu ven. Poté všechny své zbraně, jako nože, kuš a meče, které měl v bytě, policistům vydal,“ sdělila Javorková s tím, že agresor byl zjevně opilý.

Strážník srazil v dubnu fackou dívku a hlídka přihlížela. Policie stále neví, jestli zneužili pravomoc

Krimi

„Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 3,29 promile,“ upřesnila mluvčí. Jeho další cesta proto směřovala do protialkoholní záchytné stanice, kde strávil noc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám