Hlavní obsah

Muž přiznal ubodání tří příbuzných na Prostějovsku, soud ho poslal do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec na Hané
Aktualizováno

Kriminalisté obvinili 29letého muže z vraždy tří lidí v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Šlo o jeho otce, bratra a sestru. Podle kriminalistů členy své rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Vyzbrojil se přitom bojovými vojenskými noži. Hrozí mu až 20 let vězení i výjimečný trest. K činu se přiznal, soud ho poslal do vazby.

Dům v Kostelci na Hané, v němž se odehrála rodinná tragédieVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Mluvčí policie Libor Hejtman sdělil, že obviněného v pondělí před polednem poslal prostějovský soud do vazby, a to kvůli všem třem existujícím zákonným vazebním důvodům – z obavy, že by se skrýval nebo vyhýbal trestnímu stíhání, působil na svědky a mařil tím vyšetřování nebo pokračoval v trestné činnosti.

Foto: Policie ČR

Další z vražedných nástrojů, kterými měl mladík zavraždit svého bratra, sestru a otce.

K tragédii došlo minulý týden v pátek odpoledne. Podle vyšetřovatelů syn zaútočil na svého otce, bratra a sestru.

Podrobnosti k vyšetřování v pondělí přiblížil vedoucí odboru obecné kriminality olomoucké krajské policie Jan Lisický.

Podle něj byl útok chladnokrevný, nelítostný a zvlášť surový. Muž použil bojové vojenské nože s čepelí o délce 20 centimetrů.

Čin si dopodrobna naplánoval, včetně zmapování pohybu členů rodiny. Jeho řádění neunikl ani pes.

Rodinná tragédie na Prostějovsku: Tři mrtví

Krimi

Podle kriminalistů nejprve v pátek ráno zavraždil 24letého bratra, kterému zasadil minimálně 40 bodných ran. Stejně zaútočil i na 22letou sestru, která se vrátila z venčení psa.

Útok nepřežil ani 57letý otec, který se pokusil utéct. Pachatel jej podle kriminalistů pronásledoval a ubodal jej nakonec venku před domem, tam jej nalezl hoch ze sousedství a okamžitě zavolal pomoc.

Měl psychické problémy, řekla sousedka o útočníkovi z Prostějovska

Krimi

Obviněného, který podle kriminalistů ušetřil pouze svou 17letou sestru, kterou zamkl na toaletě, policisté dopadli uvnitř domu.

Podle kriminalistů muž dosud nebyl trestně stíhaný. Motivem byly problémy v rodině. Před policisty vypověděl, že se rozhodl, že členy rodiny potrestá za to, jak se k němu chovali.

Reklama

Související články

Syn podle policie ubodal matku na Orlickoústecku

Až osmnáctileté vězení hrozí podle kriminalistů 37letému muži, který údajně ubodal svou 66letou matku ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Policie muže obvinila...

Výběr článků

Načítám