Hlavní obsah

Měl psychické problémy, řekla sousedka o útočníkovi z Prostějovska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

V šoku je třítisícový Kostelec na Hané na Prostějovsku z tragédie, která se tu odehrála v pátek odpoledne. Syn zaútočil pravděpodobně mačetou na svého otce, bratra a sestru. Jeho řádění neunikl ani pes. Policie mladíka zadržela a skončil v policejní cele.

Dům v Kostelci na Hané, v němž se odehrála rodinná tragédieVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

„Kriminalisté na případu stále usilovně pracují. Prošetřují veškeré okolnosti a souvislosti této tragické události. Zadržená osoba byla umístěna v policejní cele. Probíhají další procesní úkony,” uvedla v sobotu policejní mluvčí Marie Šafářová.

Právu potvrdila, že mezi oběťmi jsou dva muži a jedna žena. „Jednalo se o otce, jeho syna a dceru,“ konstatovala mluvčí.

K rodinné tragédii došlo okolo 15. hodiny. Mladík svého bratra a sestru zavraždil v jednopatrovém domku v řadové zástavbě na ulici Přemyslovka, zaútočil i na svého otce, který skonal před domem. Podezřelý byl zadržen krátce po činu.

Rodinná tragédie na Prostějovsku: Tři mrtví

Krimi

Kriminalisté na místě dlouhé hodiny zajišťovali stopy, vyptávali se lidí z okolí. Od místa činu odjížděli po půlnoci na sobotu. „Na celu byl zadržený umístěn v sobotu časně ráno,“ podotkla Šafářová. V sobotu dopoledne již byl v ulici klid. Připomínkou tragédie tu zůstaly jen policejními páskami oblepené vstupní dveře domu, svíčka před vchodem a posyp na silnici, který tu byl nasypán na tratoliště krve z nejstarší oběti tragédie.

Prvotní informace o případu vyvolaly v Kostelci na Hané strach mnoha lidí. Zvláště, když se na internetu objevilo, že útočník je na útěku. „Lidé mi volali, měli obavy, ale já přitom neměl od policie žádné informace. Vynutil jsem si je, až jsem se dostavil na místo,“ řekl Právu v pátek večer starosta města František Horák (KDU-ČSL).

Policie vyšetřuje vraždu v Kostelci na Hané.Video: Miloslav Hradil, Právo

„Říkali mi, že mě neinformovali z taktických důvodů, ale já si myslím, že starosta by o takové události měl být informován. Důležité je, že podezřelý je zadržený, takže už víme, že se lidé nemusejí obávat,“ konstatoval starosta.

„To, co se stalo, je tragédie pro celé město. Nic podobného se tu nikdy dosud nestalo,“ doplnil Horák. Tragédie se stala ústředním tématem hovorů lidí v městečku. „To víte, že je to hodně velký šok,“ řekla Právu v sobotu dopoledne jedna z žen bydlících v sousedství.

Nejprve, když slyšela přijíždět auta, vůbec prý nepomyslela na to, že by se mohlo stát něco hrozného. „Myslela jsem, že nám konečně přivezli solární panely, ale za chvilku již na nás zvonili policisté,“ svěřila se žena.

Matka spáchala sebevraždu

Rodina, kterou tragédie postihla byla podle ní spíše uzavřená. Jeden ze synů spáchal před lety sebevraždu. Matka, která měla psychické potíže, ji podle sousedů spáchala následně také. Táta se pak musel sám postarat o dva syny a dvě dcery.

Foto: Aktu.cz

Vyšetřování tragédie v Kostelci na Hané

„Myslím, že se staral vzorně. Byl to fajn chlap. Takový konec si určitě nezasloužil,“ svěřil se Právu se svým názorem muž středního věku, který v sobotu postával kousek od kostelecké radnice. „O děti se fakt staral velmi dobře,“ potvrdila Právu starší žena u prodejny potravin.

Hodně se v Kostelci na Hané diskutuje o tom, co syna k zavraždění otce, bratra a sestry vedlo. „Myslím, že šlo o zkrat. Navíc se povídá, že měl mladý nějaké psychické problémy. Myslím, že to nakonec uhraje na hlavu a do vězení nepůjde,“ sdělila Právu jedna z obyvatelek ulici Přemyslovka.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Jednopatrový domek, v němž došlo v Kostelci na Hané k rodinné tragédii.

„Povídá se, že má kluk snad schizofrenii. Prý ji měla i jeho máma. Tak mu asi ruplo něco v hlavě. Jinak si tak šílený čin nedovedu vysvětlit,“ vyjádřila svůj názor starší žena z ulice, kde k tragédii došlo.

„Co mě zarazilo, je to, že ten kluk neušetřil ani jejich psa. Byl to pěkný Kavalír King Charles španěl. Považuji se za takovou zvířecí mámu, a proto hodně mě to ranilo,“ konstatovala další sousedka.

Bližší informace k případu chtějí kriminalisté poskytnout počátkem příštího týdne. „Informace k případu poskytneme v pondělí 2. května v 11 hodin na brífinku, který se uskuteční v budově Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje,“ uzavřela Šafářová.

Reklama

Výběr článků

Načítám