Hlavní obsah

Rodinná tragédie na Prostějovsku: Tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec na Hané
Aktualizováno

K rodinné tragédii došlo v pátek odpoledne v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Podle informací serveru Aktu.cz se v domě na ulici Přemyslovka našla dvě těla, další mrtvé tělo leželo před domem. Podezřelý byl podle informací Novinek zadržen.

Policie vyšetřuje tragédii v Kostelci na HanéVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle reportéra Novinek došlo k tragédii před 15. hodinou v jednopatrovém domě v řadové zástavbě. Policie okolí domu vzápětí ohradila.

Muž na Plzeňsku chtěl zabít manželku, pak zastřelil sebe. Všemu přihlížela jejich dcera

Krimi

Sousedé řekli reportérovi Novinek, že syn zřejmě zabil otce a dva bratry. Údajně je měl zabít mačetou.

Štěstí v neštěstí měla pachatelova sestra, které zachránilo život to, že se schovala na záchodě.

Foto: Aktu.cz

Vyšetřování vraždy v Kostelci na Hané

Otec, zhruba padesátník, prý byl bezproblémový, u syna se prý spekulovalo o psychické nemoci.

Pachatel měl útočit i na přivolané hasiče

Štěstí měli také hasiči, kteří jeli na místo krátce po 15. hodině společně s policií, protože podle sousedů útočil pachatel i na ně.

Policejní mluvčí Marie Šafářová Novinkám řekla, že byl pachatel zadržen nedlouho poté, co prchal z domu.

Policie vyšetřuje vraždu v Kostelci na HanéVideo: Miloslav Hradil, Právo

„Krajští kriminalisté v Kostelci na Hané aktuálně prověřují násilné úmrtí tří osob. Osoba podezřelá ze spáchání tohoto činu byla na místě zadržena,“ sdělila Šafářová reportérovi Novinek krátce po 20. hodině.

„Vzhledem k tomu, že šetření této události je na samém počátku, nelze zatím poskytnout bližší informace. Tyto poskytneme, jakmile to bude možné,” dodala.

Prvotní informace o případu vyvolaly v Kostelci na Hané strach mnoha lidí. Zvláště, když se na internetu objevilo, že pachatel je na útěku.

Starosta: Lidé měli obavy, že je pachatel na svobodě

„Lidé mi volali, měli obavy, ale já přitom neměl od policie žádné informace. Vynutil jsem si je, až jsem se dostavil na místo,“ řekl reportérovi Novinek starosta města František Horák (KDU-ČSL).

„Říkali mi, že mě neinformovali z taktických důvodů, ale já si myslím, že starosta by o takové události měl být informován. Důležité je, že podezřelý je zadržený, takže už víme, že se lidé nemusejí obávat,“ konstatoval starosta.

„To, co se stalo, je tragédie pro celé město. Nic podobného se tu nikdy dosud nestalo,“ doplnil Horák.

Reklama

Výběr článků

Načítám