Hlavní obsah

Muž podezřelý z krádeže vzácné pálenky na Zlínsku pití prodal a daroval

– Zlín
Novinky, kub

Zlínští kriminalisté zadrželi a obvinili muže podezřelého z odcizení 300 litrů různých druhů ovocné pálenky, kterou její majitel schraňoval posledních patnáct let. Recidivista se schovával v lese, ukradený alkohol u něj policie již nenašla, podle výpovědi jej prodal nebo daroval.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté 36letého muže z Kroměřížska zadrželi posledního června krátce po vloupání do rodinného domu ve Zlíně. „Má na svědomí i krádež slivovice ve stejné lokalitě,” sdělila v pátek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Podezřelý podle vyšetřovatelů během několika nocí sebral z neobydleného rodinného domu celkem 300 litrů ovocné pálenky. Měl vzít ještě porcelán a reproduktory, což ale nestihl odnést.

Muži ve Zlíně někdo ukradl 300 litrů pálenky, kterou schraňoval 15 let

Krimi

Z dalšího rodinného domu podle policie vzal 1500 korun a 370 eur. „Při krádeži ho přistihl majitel domu, kterého probudily divné zvuky. Zloděj mu však stihl utéct směrem k blízkému lesu. Majitel domu mezitím zavolal na linku tísňového volání policie a k lesu se začaly sjíždět policejní hlídky. Kriminalisté muže v lese vypátrali, zadrželi a převezli do policejní cely,” upřesnila mluvčí.

Muž se k činům podle policie přiznal a vrátil ukradené peníze. Ovocná pálenka ale už nebyla k mání, muž ji prý prodal nebo daroval.

Recidivista má 12 záznamů v rejstříku trestů a v současnosti je v podmínce. „V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Soud poslal obviněného do vazby,” dodala Kozumplíková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám