Hlavní obsah

Muži ve Zlíně někdo ukradl 300 litrů pálenky, kterou schraňoval 15 let

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Krádež 300 litrů tvrdého alkoholu za 115 000 korun vyšetřují kriminalisté ve Zlíně. Pálenka zmizela z domu muži, který ji tam schraňoval postupně během předchozích patnácti let, jednalo se o destiláty z meruněk, švestek a jablek. Policie po pachateli pátrá, zatím marně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neznámý zloděj se vloupal do domu na okraji Zlína. „Alkohol byl uložený v patnácti různě velkých demižonech v neobydleném uzamčeném rodinném domě,” sdělila v úterý mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Ovocnou pálenku viděl její majitel naposledy 20. června, na krádež přišel týden poté. „Demižony, které si majitel v rodinném domě postupně uskladňoval asi patnáct let, tak mohl zloděj odcizit v průběhu jedné nebo několika nocí,” uvedla mluvčí.

Zloděje v Pardubicích zmohl alkohol. Místo útěku usnul pod pokladnami

Krimi

Z domu podle vyšetřovatelů zmizely demižony v různých velikostech s obsahem 15, 20 a 25 litrů. Celkem to bylo 150 litrů pití z meruněk, 100 litrů pálenky ze švestek a 50 litrů alkoholu z jablek, dohromady za 115 000 korun.

„Policisté ohledali místo činu, odebrali veškeré stopy, vyslechli svědky a po pachateli krádeže pátrají,” dodala Kozumplíková s tím, že pachateli hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související články

Z domácí pálenice může být polízanice

Vlastní pálenka, jen tak pro sebe a pro radost přátelům, je často pro Čechy malá svátost a rodinná chlouba. Domácí výrobci mezi řečí a panáčky něčeho...

Výběr článků

Načítám