Hlavní obsah

Muž obviněný z dvojnásobné vraždy ve Svitávce se ve vazbě oběsil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Muž (47) obviněný z dubnové dvojnásobné vraždy ve Svitávce na Blanensku zemřel ve vazební věznici v Brně, kam ho poslal soud. Informaci ve středu potvrdila mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Podle informací Novinek se obviněný nejspíš oběsil. Muži hrozilo až 20 let vězení i výjimečný trest.

Zadržení muže podezřelého z dvojnásobné vraždyVideo: Policie ČR

 
Článek

Informaci z úterý z neoficiálních zdrojů potvrdila Prunerová s tím, že muž byl na cele sám a nic nenasvědčuje tomu, že by se na jeho smrti podílel někdo další.

Jakým způsobem na sebe obviněný vztáhl ruku, mluvčí nesdělila. Podle informací Novinek se oběsil, což je rovněž nejčastější způsob, jakým obvinění páchají za mřížemi sebevraždu.

Podle mluvčího vazební věznice Tomáše Bábora muž zemřel v pondělí v dopoledních hodinách. „Nebylo shledáno cizí zavinění ani pochybení příslušníků Vězeňské služby,“ řekl mluvčí bez dalších podrobností.

Otevřela dveře a našla zavražděnou matku i bratra

Krimi

Podle Prunerové dozorci poskytli muži první pomoc. Okolnosti smrti obviněného se dále vyšetřují.

Vyšetřování potvrdil rovněž policejní mluvčí Pavel Šváb. „Prověřujeme okolnosti úmrtí, ke kterému došlo ve Vazební věznici Brno,“ sdělil.

Případ dvojnásobné vraždy podle všeho policie po smrti vraha odloží. Vyšetřování případu se ale nezastaví hned. Policisté pod dohledem státního zastupitelství prozkoumají a zhodnotí všechny dostupné důkazy a teprve poté bude případ definitivně ukončen.

Tragédie ve Svitávce se stala 12. dubna ráno, kdy muž na své oběti číhal u bytového domu, kde žena se dvěma dospělými dětmi bydlela. Když se šestačtyřicetiletá žena s jednadvacetiletým synem vraceli z noční směny, útočník je ze zálohy překvapil a zavraždil. Oběti našla před domem ženina dcera.

Případů vražedného vymazávání rodin je teď víc. Je to nové a zarážející, říká psycholožka

Domácí

Policisté okamžitě spustili rozsáhlou pátrací akci, okolními vesnicemi projížděla auta se zakuklenci, policisté se samopaly pročesávali okolí. Nakonec strážci zákona jen několik hodin po činu muže vytáhli z příkopu nedaleko obce Šebetov, jen několik kilometrů vzdušnou čarou od místa útoku.

Foto: Policie ČR

Zadržení muže podezřelého z dvojnásobné vraždy

Motivem podle všeho bylo to, že se žena s útočníkem po dlouhém vztahu rozešla. Obviněný se k dvojnásobné vraždě přiznal.

Družku škrtil a praštil válečkem do hlavy. Po obvinění se oběsil v cele

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám