Hlavní obsah

Útočník pobodal na ulici v Brně školačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Útočník ve středu odpoledne napadl školačku na ulici v Brně. Dívka skončila zraněná v nemocnici. Agresora nejprve zadržel kolemjdoucí, pak ho zneškodnili strážníci. Podle informací Novinek násilník oběť pobodal.

Foto: Policie ČR

Místo činu v brněnské ulici Táborská policie obehnala páskou

Článek

O případu informovala policie na síti X. K napadení mělo dojít kolem 14:30 v brněnské ulici Táborská.

„Po útoku musela být dívka převezena do nemocnice. Útočníka na místě do příjezdu strážníků zadržel náhodný kolemjdoucí,“ uvedla policie s tím, že agresivního muže strážníci museli zneškodnit.

Podrobnosti k případu policie zatím neuvedla, není ani zřejmé, zda se jednalo o náhodnou oběť, nebo se útočník s dívkou znal. Věk školačky policie rovněž nezmínila, stejně jako rozsah a povahu zranění, kvůli kterým musela do nemocnice.

Muž, který si vzal pětiměsíční miminko jako rukojmí, byl pod vlivem drog

Krimi

Podle zdroje Novinek měl být útočník zřejmě pod vlivem drog. „Zaútočil na to děvčátko, naštěstí hned na něj naskákali nějací chlapi a drželi ho zakleknutého až do příjezdu policie a strážníků,“ řekl Novinkám zdroj.

Foto: Mapy.cz

Ulice Táborská v Brně, kde muž pobodal školačku

Mluvčí strážníků Jakub Ghanem uvedl, že jeho kolegy přivolal svědek přes tísňovou linku 156. Kromě nejbližších hlídek na místo dorazili i psovodi.

Jakmile muž uviděl blížící se hlídky, tak udělal proti nim rychlý pohyb
mluvčí strážníků Jakub Ghanem

„Když se strážníci přiblížili k místu, tak tam na podezřelého muže ukazovalo hned několik svědků. Jakmile tento muž uviděl blížící se hlídky, tak udělal proti nim rychlý pohyb, a proto proti němu strážníci okamžitě zasáhli,“ popsal zásah Ghanem. Jak přesně muže zpacifikovali, neuvedl.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová bez dalších podrobností uvedla, že záchranáři poraněnou školačku po ošetření převezli do Dětské nemocnice.

Šestiletý chlapec po napadení v Plzni krvácel z hlavy, rukou a nohou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám