Hlavní obsah

Muž, který si vzal pětiměsíční miminko jako rukojmí, byl pod vlivem drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští kriminalisté obvinili 30letého muže, který si po rodinné hádce vzal pětiměsíční miminko jako rukojmí. Podle policie byl agresor pod vlivem drog, své partnerce předtím vyhrožoval a napadl ji. Soud ho poslal do vazby, hrozí mu až dvanáctileté vězení.

Vrchní komisařka zahájila trestní stíhání muže jako obviněného z trestného činu braní rukojmíVideo: Policie ČR

 
Článek

Konflikt se stal ve středu v jednom z plzeňských rodinných domů. „Mezi partnery došlo k rozepři kvůli vzájemnému soužití. Třicetiletý muž se zamkl se ženou a jejich pětiměsíčním dítětem v kuchyni. Partnerku zpočátku vulgárně urážel a poté i fyzicky napadal,“ popsala policejní mluvčí Pavla Burešová.

Agresivní chování se ale stupňovalo. „Dotyčný začal s nožem v ruce ženě vyhrožovat zabitím. Ženě s miminkem přišel na pomoc jede z rodinných příslušníků, který dveře do kuchyně rozrazil,“ pokračovala.

Útočník následně agresi obrátil i proti kojenci; vyhrožoval, že ho zabije. „Toho se také zmocnil, vyskočil s ním z přízemního okna na ulici. Spoře oblečené dítě naložil do auta a odjel,“ sdělila Burešová.

S kojencem byl v baru

Poté se rozjela rozsáhlá pátrací akce, do níž se zapojili kriminalisté, cizinecká i dopravní policie, kynologové, přidaly se také speciální pořádkové jednotky i vrtulník. „Krátce nato jsme zjistili, že vozidlo je zaparkované poblíž domu. Po zhruba dvou hodinách jsme muže s dítětem našli v jednom z barů,“ upřesnila mluvčí s tím, že miminko bylo v pořádku.

Policisté následně muže zadrželi. Test na drogy u něj prokázal kokain, amfetamin a THC. „Po lékařském vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu jsme ho odvezli do cely. Případ si převzali kriminalisté,“ uzavřela Burešová.

Policie v Plzni našla muže, který zmizel i s pětiměsíčním miminkem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám