Hlavní obsah

Muž na Sokolovsku bil deset let svou ženu a čím dál tvrději. Po posledním řádění skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až čtyřleté vězení hrozí 36letému muži z Prahy, který na Sokolovsku deset let bil svoji o šestnáct let starší manželku. V jedné ze vsí na Sokolovsku rovněž napadl muže, kterému předtím sedl na lavičku na jeho soukromém pozemku.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sokolovští kriminalisté obvinili násilníka ze spáchání přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výtržnictví, ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování.

„Obviněný muž měl od roku 2013, od uzavření sňatku, za dobu společného soužití na Sokolovsku opakovaně vulgárně napadat svou čtyřiapadesátiletou manželku,“ uvedl ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek. „Následně ji měl začít napadat fyzicky, a to například údery do oblasti hlavy. Postupem času měl muž razanci útoků zvyšovat. Žena se měla pokusit společnou domácnost opustit, přičemž jí v tom měl její manžel bránit,“ pokračoval mluvčí.

Opilec na záchytce vyrazil záchranáři zuby. Žalobce chce pro útočníka 11 let vězení

Krimi

Ve středu 24. května kolem jednadvacáté hodiny měl agresor v místě tehdejšího společného bydliště manželku fyzicky napadnout.

„Ženě se podařilo utéct na zahradu, kde ji muž dostihl a opět fyzicky napadl. Utéct se jí podařilo také ze zahrady na ulici, kde ji její manžel opět dostihl a fyzicky napadl údery do oblasti hlavy a neustále ji měl vulgárně urážet a vyhrožovat jí. Ženě se naštěstí opět povedlo utéct do vedlejší obce, odkud si díky přítomným obyvatelům přivolala pomoc,“ popisoval Bílek.

O necelý týden později se měl muž pokusit svou manželku, která byla u svých blízkých, osobně kontaktovat. „To i přes to, že byl den předtím vykázán ze společného obydlí a řádně poučen o tom, že svou manželku kontaktovat nemá,“ uvedl Bílek s tím, že muž při vstupu na cizí pozemek poškodil čidlo elektronicky uzavíratelné brány a následně se měl pohybovat u vstupních dveří domu, přičemž byl přistižen majitelem.

Aby toho nebylo dost, ve čtvrtek 18. května letošního roku se dostal do konfliktu i s dalšími lidmi. Okolo patnácté hodiny měl nejprve bez svolení vstoupit v jedné obci na Sokolovsku na soukromý pozemek, kde se posadil na lavičku. „Muž byl ale upozorněn majitelkou, že se nachází na cizím pozemku, na což muž nereagoval a pozemek opustil až o několik minut později. Při odchodu ještě poškodil branku,“ uvedl Bílek.

O několik desítek minut později a o pár set metrů dál se potkal s manželem zmiňované ženy. „Ten se obviněného muže zeptal, odkud přišel. Šestatřicetiletý muž měl ale na muže vulgárně pokřikovat a poté zaútočit kovovým plátem a následně skleněnou lahví. Z obavy o svůj život použil napadený muž svou legálně drženou zbraň,“ popsal Bílek bez dalších podrobností s tím, že ale agresor se nenechal odradit a dál pokračoval v útoku.

Manželovi ženy se nakonec podařilo agresora přes jeho výhrůžky zadržet do příjezdu policejní hlídky.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. „Na základě rozhodnutí soudu byl tak muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ uzavřel Bílek.

Muž mlátil partnerku v obchodním domě v Jičíně. Skončila v bezvědomí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám