Hlavní obsah

Opilec na záchytce vyrazil záchranáři zuby. Žalobce chce pro útočníka 11 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to nenapravitelný násilník. Kdo se Jaroslavu Zelinkovi z Královského Poříčí na Sokolovsku znelíbí, musí se mít hodně na pozoru. Obzvlášť nebezpečným se 54letý recidivista stává po požití alkoholu, který v něm probouzí agresi. Naposledy zmlátil na sokolovské záchytce záchranáře, jemuž vyrazil několik zubů. Státní zástupce v podané obžalobě žádá pro Zelinku 11 let za mřížemi.

Foto: Novinky

Záchytná stanice. Ilustrační snímek

Článek

„Dopustil se jednání na zdravotnickém pracovníkovi při výkonu jeho povolání. Navíc jde o zvlášť nebezpečného recidivistu, který v minulosti spáchal jiný závažný zločin spojený s úmyslným způsobením těžké újmy na zdraví,“ vysvětlil výši navrhovaného trestu plzeňský krajský státní zástupce Jiří Richtr.

K incidentu došlo loni v listopadu. „Obžalovaný v prostorách protialkoholní záchytné stanice, kam byl umístěn k vystřízlivění, úmyslně fyzicky napadl R. K., který je zaměstnán u Záchranné služby Karlovarského kraje jako řidič záchranář,“ stojí v obžalobě.

K útoku mělo dojít v okamžiku, kdy byl záchranář požádán sestrou záchytné stanice o vyprázdnění močové lahve v pokoji, kde se Zelinka nacházel. „Bez varování poškozeného zezadu praštil rukou do zátylku a poté nejméně dvěma ranami pěstí do obličeje. Tím mu způsobil odlomení tří horních zubních korunek a zhmoždění pravého oka,“ upozornil státní zástupce.

Naposledy seděl osm let

Naposledy si Zelinka odpykával osmiletý trest za dva útoky z roku 2013, kdy řízl nožem do krku svého známého a po zadržení praštil policistu pěstí. „Najednou ke mně přišel a říznul mě do krku. Na nic jsem nečekal a utekl,“ líčil tehdy před soudem napadený muž, který v té době se Zelinkou v jeho v bytě popíjel víno.

Zelinku provází pověst rváče a nebezpečného násilníka, který nemá daleko k útoku nožem, už od roku 1987, kdy poprvé skončil za mřížemi. Od té doby strávil značnou část svého života ve vězení.

Záchytku si budou opilci dál platit, rozhodl Ústavní soud

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám