Hlavní obsah

Muž na koloběžce se porval s motorkářem a zardousil ho. Žalobkyně žádá 9 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to zpočátku jako dopravní nehoda. Motorka mimo vozovku a vedle ležící tělo bez známek života. Jenže ve skutečnosti k žádné havárii nedošlo. Jak se později ukázalo, nalezený muž zemřel po rvačce s koloběžkářem. Za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti nyní čeká 45 letého muže z jižních Čech soud.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vypadalo to jako běžná dopravní nehoda. Ilustrační foto.

Článek

„Státní zástupkyně v podané obžalobě navrhuje uložit Janu N. devítiletý trest odnětí svobody se zařazením do věznice ze zvýšenou ostrahou,“ informovala Novinky mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Rubášová.

Incident se stal loni v červenci u Příchovic na jižním Plzeňsku. „Obžalovaný tehdy v noci odjel na koloběžce z oslavy. Při cestě se dostal do konfliktu s mužem na motorce, který ho měl opakovaně uhodit do zátylku, v důsledku čehož Jan N. spadl do příkopu,“ popsala začátek potyčky Rubášová.

Koloběžkář v Brně těžce zranil muže na chodníku. Dostal půl roku natvrdo

Krimi

Podle ní pak obžalovaný na motorkáře zaútočil, kdy jej chytil rukou kolem krku do tzv. kravaty a rdousil, dokud nepřestal dýchat. Z místa pak odjel. Když náhodní svědci zavolali záchranáře, bylo již pozdě. „V důsledku udušení zardoušením poškozený na místě zemřel,“ dodala mluvčí soudu.

K hádce mělo dojít na silnici poté, co motorkář měl muži na koloběžce vynadat, že je špatně osvětlený. Policistům při rychlém objasnění případu pomohlo svědectví dvou dívek, které místem incidentu procházely ještě v době, kdy tam podezřelý muž byl. Ten jim údajně tvrdil, že musí odjet, že je opilý a policajti by ho mohli sebrat. Svědkyně pak zavolaly pomoc v domnění, že se jedná o dopravní nehodu.

Zranění motorkáře neodpovídala nehodě

„Byli jsme přivoláni k ohlášené dopravní nehodě. Na místě jsme zajistili motocykl proti úniku paliva a pomáhali s resuscitací muže,“ uvedl tehdy mluvčí krajských hasičů Michal Holeček.

Vyšetřovatelům bylo na místě podezřelé, že motorka nemá žádné poškození. Nehodě neodpovídala ani zranění motorkáře. Na základě detailního popisu svědkyně proto okamžitě začali pátrat po podezřelém a během krátké doby jej zadrželi.

Podle zjištění Novinek obžalovaný muž neměl nikdy opletačky se zákonem, má rodinu a stálou práci. Vyšetřován je na svobodě.

Muž kličkoval na koloběžce v protisměru brněnským tunelem. Auta musela brzdit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám