Hlavní obsah

Musím do zoo, tvrdil řidič MHD na pervitinu v Holešovicích policii. Drogu zkusil schovat

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté obvinili řidiče autobusu městské hromadné dopravy, kterého zadrželi ve čtvrtek u stanice metra Nádraží Holešovice poté, kdy údajně převzal od dealera 50 gramů pervitinu. Zásah zaznamenala bezpečnostní kamera. Test na drogy navíc odhalil, že samotnému řidiči koluje v krvi rovněž amfetamin. Policistům přitom tvrdil, že právě musí jet do stanice Zoologická zahrada. Řidič skončil mimo službu.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiče s pervitinem zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka si nejdřív krátce po 13:00 všimla na ulici u stanice metra muže, u kterého měla kvůli zkušenostem z dřívějška podezření, že prodává drogy. Než se k němu policisté dostali autem, stihl se podezřelý dát do řeči se šoférem autobusu.

„Jakmile detektivové k této dvojici dorazili, tak si všimli, že řidič MHD znatelně znervózněl. Nicméně v prvopočátku se muži zákona věnovali hlavně dealerovi. Při tom se jich řidič zeptal, zda si může jít zkontrolovat autobus, neboť má zanedlouho odjíždět. Na tom neviděli policisté nic špatného, a tak řidičův požadavek odsouhlasili,“ popsal situaci mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Pražská policie obvinila řidiče autobusu kvůli pervitinu

Řidič se ale podezřele dlouho zdržel u levého předního kola, zatímco policisté byli na druhé straně za autobusem. „Zajímali se o to, co tam tak dlouho dělal. Při tom našli na pneumatice odloženou krabičku od cigaret, naditou krystalickou látkou v plastovém obalu,“ uvedl mluvčí. Ukázalo se, že v pytlíku bylo přes padesát gramů pervitinu.

Policisté podrobili kontrole rovněž samotného řidiče. „Test byl pozitivní a detekoval přítomnost právě pervitinu,“ sdělil Hulan s tím, že přítomnost této drogy s povzbuzujícími účinky potvrdila i následující laboratorní zkoumání.

DPP řidiče postavil mimo službu

Řidiči hrozí až osmileté vězení, obvinění se týká podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, přechovávání drog a pokusu o obecné ohrožení.

„Jen na vysvětlenou, pro trestný čin obecné ohrožení ve stadiu pokusu je řidič stíhán proto, že už během kontroly žádal kriminalisty, aby svou činnost zrychlili, neboť on má dle jízdního řádu cca za tři minuty naložit cestující a odjíždět směr zoologická,“ dodal Hulan.

Mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková sdělila ČTK, že řidič byl okamžitě postaven mimo službu. "DPP bude dále v tomto případě samozřejmě postupovat dle zákoníku práce. Čekáme na oficiální závěry od policie. Dle pracovního řádu řidič pochopitelně nesmí nastoupit na směnu pod vlivem psychotropních látek. DPP namátkově mezi řidiči provádí orientační vyšetření dechovou zkouškou a orientační vyšetření na jiné návykové látky," uvedla.

Kriminalisté podle Hulana rovněž vyšetřují zmíněného dealera.

Reklama

Výběr článků

Načítám