Hlavní obsah

Munice z války zavře D1 na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meziříčko

V modernizovaném úseku dálnice D1 mezi Velkým Beranovem a Měřínem našli ve čtvrtek dělníci při výkopových pracích munici. Nález je na 128. kilometru ve směru na Prahu. Podle všeho jde o munici z druhé světové války. Ředitelství silnic nechá úsek zavřít, zatím není zřejmé, kdy přesně.

Foto: Policie ČR

U dálnice D1 na Žďársku našli válečnou munici

Článek

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl uvedl, že na místo jedou hasiči a pyrotechnici a je potřeba počítat s tím, že se dálnice v tomto místě bude uzavírat.

Kvůli nálezu munice evakuovali karlovarskou záchranku

Krimi

Kdy uzavírka začne, podle mluvčího oznámí ŘSD později. „Stavba je zastavená. Budeme rozhodovat, zda munici vykopeme a odvezeme, nebo jestli se bude zneškodňovat na místě," uvedl Rýdl.

O dalším postupu podle něj bude ŘSD informovat později. Jde o úsek dálnice mezi 119. kilometrem u Velkého Beranova na Jihlavsku a 134. kilometrem u Měřína na Žďársku.

Foto: Policie ČR

Kvůli nálezu válečné munice se musí uzavřít část D1 na Žďársku

Reklama

Související články

Ve Zlíně našli minu

Náhodný chodec našel v pondělí odpoledne na Kocandě ve Zlíně dělostřeleckou minu. Nálezce v domnění, že vidí leteckou pumu, zalarmoval městskou policii. Ta...

Výběr článků

Načítám